Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, sıfır araç kıtlığının nedenlerini ve bu sorunların ne zaman sona ereceğini açıkladı.
Reyhanoğlu'nun açıklamasına göre, araç üretimi sürecinde yaşanan global mikroçip krizi ve lojistik sorunları, Türkiye'deki araç kıtlığının ana sebepleri arasında yer alıyor. Bununla birlikte, Reyhanoğlu, üreticilerin yavaş yavaş üretim kapasitelerini artırdığını ve lojistik sorunlarının da azalmaya başladığını belirtti.
Sıfır araç bulamayan müşterilerin sıraya girmesi durumunda araç teslimine kadar olan sürede fiyat artışlarından nasıl korunacağı yönündeki bir soruyu yanıtlayan Reyhanoğlu, 'Tedarikle ilgili sıkıntıların giderek azalmasını öngörüyoruz. 2023’ün ikinci yarısında tedarik ile ilgili bir problemimizin kalmamasını bekliyoruz. Bugüne kadar ekonomik koşullar izin verdiği sürece biz müşterilerimize fiyat koruması verdik. Tabii ki çok büyük değişiklikler olur, elimizden fiyat koruma vermek gelmez, o zaman mecburen yansıtmak zorunda kalabiliriz. Ama son 4 aydır özellikle yetkili satıcılarımızda sıraya girmiş, belli bir şasi numarası üzerinden sözleşme imzalamış olan bütün müşterilerimizin fiyatları korundu. Bu anlamda müşterilerimize markaya güvenmelerini tavsiye ederiz.' diye konuştu.
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Sıfır araç satışında yeni düzenleme
'Sıfır Atık' projesi ile rekor kazanç: 62 milyar lira elde edildi
Elektrikli tren gemi ve otomobilden sonra uçak da geliyor: Birkaç yıl içerisinde havalanacak
Ramazanda 39 ürünün 30'unun fiyatında artış yaşandı
MÜSİAD Başkanı Asmalı: Yeni yüzyılın kodlarını Türkiye’nin girişimci ve cesur gençleri yazacak
ABD'li banka Pacwest sıkıntıda: Potansiyel alıcılarla temaslar sürüyor
ABD'de bankacılık krizi: Mevduatları ilk çeyrekte yüzde 41 azaldı
ABD’deki bankacılık krizine ilişkin uyarı: Önemli bir tehdit oluşturuyor