Terörün mali kaynağına vergi kıskacı

Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Özgür Kubuş, terör örgütlerinin mali kaynaklarının vergi müfettişleri tarafından incelendiğini aktardı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Terörün mali kaynağına vergi kıskacı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın kuruluşunun 6’ncı yılı dolayısıyla genel başkan Özgür Kubuş imzasıyla Vergi Müfettişleri Derneği’nden yazılı bir açıklama yayımlandı. Terörle mücadelede vergi müfettişlerinin önemli görevlerde bulunduğunun altını çizen Kubuş, “Terör örgütlerinin mali kaynaklarının kesilmesi, terörizmle mücadelede etkin bir yöntemdir. Vergi müfettişleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kurulan komisyonlara Başkanlık yapmakta, görevin niteliği gereği gizlilik gerektiren pek çok incelemeyi yürütmektedirler” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN TALEBİYLE KURULDU

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “10 Temmuz 2011 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün öngörü ve kararlılığı ile kurulan Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı 6’ncı yılını doldurmuştur. Vergi Denetim Kurulu’nun kurulmasıyla eski, verimsiz ve dağınık yapılardan, çağımızın gereklerine uygun bir yapıya geçilmiştir. Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Vergi Denetim Kurulu 2011 yılından itibaren beşeri sermayesini 8 bin 500 nitelikli vergi müfettişine çıkarmış ve vergi denetimi yönünden Cumhuriyet tarihimizin en başarılı inceleme sonuçlarını elde etmiştir."