Türkiye'nin en değerli şirketi Aselsan oldu

Askeri ve sivil yazılım devi Aselsan, Garanti Bankası'nı da geçerek piyasa değerine göre en büyük halka açık şirket oldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Aselsan'ın piyasa değeri 45,2 milyar liraya ulaştı.

1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme cihaz ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan Aselsan, Borsa İstanbul'da yükselişini devam ettiriyor.

Askerî Elektronik Sanayii (Aselsan) bu sabah piyasa değeri bakımından 45,2 milyar TL'lik değeriyle Garanti'yi (44,8) geçerek Türkiye'nin en değerli şirketi oldu.

Aselsan hakkında

ASELSAN hisselerinin yüzde 84,58'i Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) aittir, yüzde 15,3'lük kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.

Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunmaktadır.

Milli sistemden Mehmetçiğe taktik

ASELSAN'ın yükselişi devam ediyor: Satışlar yüzde 60 arttı

Borsada sanayi devrimi

Yeni nesil savaş aracı