|

Yeni nesil savaş aracı

Günümüzün muharebe alanının yoğun iletişim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geliştirilen Korhan yeni nesil haberleşme sistemleriyle donatıldı. Güncel teknolojinin son olanakları kullanılarak geliştirilen sistem üstün özellikleriyle modern orduların görev ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilecek.

Yeni Şafak ve
10:20 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 10:51 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Korhan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak.
Korhan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak.

Türk savunma sanayi özellikle 2004 yılından sonra başlatılan yerlileştirme çalışmaları ve 2023 hedefleri doğrultusunda büyük gelişme kaydetti. Teknolojik üstünlük kazandıracak sistemlerin ülkemizde geliştirilmesine yönelik önemli projeler hayata geçirildi ve çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. yenisafak.com olarak bu hafta Aselsan tarafından milli imkanlarla geliştirilen yeni nesil zırhlı muharebe sistemi ‘Korhan’ı ele alacağız.

  • Günümüzün muharebe sahası ihtiyaçlarını en ileri derecede karşılamak üzere geliştirilen Korhan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak.

Yüksek ateş gücüne sahip olan, gelişmiş hedef tespit ve takip sistemleriyle donatılan sistem, son teknoloji ürünü kendini koruma ve çevresel farkındalık sistemleriyle kullanıcı ve sistem bekasını en üst seviyede sağlayabiliyor. Ana silah olarak yüksek atım hızına sahip 35 milimetre top kullanılan Korhan’da söz konusu topun da üretimi Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından yapılıyor. Sistem ile ayrıca Türkiye'de üretilen 35 milimetre parçacıklı mühimmat da kullanılabiliyor.

Tüm tehditlere karşı öz savunma
  • Korhan, otomatik şeritsiz mühimmat besleme mekanizması sayesinde tehdit tipine uygun mühimmatın seçilerek atılmasına imkan tanıyor. Sisteme zırh delici, antipersonel, hava hedeflerine yönelik ya da tahrip edici nitelikteki mühimmatlar harekat ihtiyaçlarına göre yüklenebiliyor ve muharebe sırasında tehdit tipine uygun mühimmat seçilerek maliyet etkin kullanım imkanı sağlanıyor.

Sistemde, karadan gelen yakın tehditlere karşı öz savunma için ana silahla aynı atış hattı mekaniğine yerleştirilmiş 7,62 milimetre makineli tüfek bulunuyor. Ayrıca kendisine ve içinde bulunduğu birliğe karşı tehdit oluşturan helikopterler, uçaklar ve insansız hava araçlarına karşı da öz savunmasını yapabiliyor.

Lazer tespit ve ikaz sistemleri bulunan sistem, aktif kendini koruma sistemi (Akkor), kompozit ya da seramik modüler zırh koruması ve sis havanları sayesinde yüksek beka kabiliyetine sahip olarak tasarlandı.

Tam hakimiyet ve üstünlük
  • Korhan, 360 derece çevresel farkındalık sağlayan panoramik görüş sistemi, silaha bağımlı nişancı ve bağımsız komutan görüş sistemleri, silah sistemine entegre olarak görev yapacak uydu tipi mini insansız hava aracıyla (MİHA) muharebe sahasına tam hakimiyet ve düşmana karşı üstünlük sağlayacak.

Üzerindeki keskin nişancı yeri tespit sistemi sayesinde ateş altında kaldığı durumlarda tehdidin yönünü tespit ederek otomatik olarak yönlenebilecek Korhan tehdidi etkisiz hale getirebilecek.

Güncel teknolojinin son olanakları kullanılarak milli olarak geliştirilen Korhan, bu yönleriyle günümüzün modern ordularının görev ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilecek.

#Aselsan
#Korhan
#Savunma
7 yıl önce