Yürütülen koordineli çalışmalar sonucu, büyük şehirlerimizden sahil şeridinde bulunan illerde uzanan göçmen kaçakçılığı ağı deşifre edildi.
Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Aydın, Çanakkale, Edirne, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van'da İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıkları ve Jandarma Komandoları desteğiyle karadan yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda, 81 adet araç ile 6 adet bot ele geçirildi.
Devam eden operasyonlarda; 155 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. 50'si tutuklandı, 27’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.