ABD Konsolosluğu çalışanına FETÖ davası iddiası

Reuters, ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'nda güvenlik görevlisi olarak görev yapan Nazmi Mete Cantürk, eşi ve kızı hakkında savcılığın 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla iddianame hazırladığı, iddianamenin 8 Mart'ta tamamlandığı ancak kamuoyuyla paylaşılmadığını iddia etti.

ABD'nin İstanbul'daki konsolosluk binası.

İddianamede Cantürk'ün çok sayıda FETÖ mensubuyla iletişim halinde olduğu ve 'elde edilen kanıtların, şüphelinin FETÖ talimatları doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğuna işaret ettiği' dile getirildi.

Söz konusu suçlamaların Cantürk, eşi ve kızı tarafından reddedildiği de iddianamede yer aldı.

Reuters'ın iddiasına göre Cantürk, Ocak 2018'de İstanbul emniyetince sorgulanmış, ardından ev hapsine konulmuştu. 22 Mart tarihli söz konusu tutanakta ilk duruşmanın 25 Haziran'da yapılacağı belirtilmişti.

ABD teslim etmek zorunda kalmıştı

Hakkında gözaltı kararı verilen ancak yapılan aramalarda bulunamayan ABD Başkonsolosluk görevlisi Nazmi Mete Cantürk’ün Konsolosluk çalışanları tarafından 31 Ocak'ta savcılığa teslim edildiği ortaya çıkmıştı. Elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulan Cantürk’ün çok sayıda üst düzey FETÖ'cüyle irtibatlı olduğu tespit edildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/04/28/10/17/resized_8b88e-e928e7a7canturk.jpg

Şüphelilerle yoğun irtibat

Cantürk’ün 2008-2017 yılları arasında irtibat kurduğu isimler arasında kritik pozisyonlarda görev almış FETÖ şüphelileri bulunuyor.

Cantürk’ün irtibatı tespit edilenler arasında şu isimler bulunuyor:

Türkiye'de daha önce de Türk vatandaşı iki ABD konsolosluk çalışanı 'terör örgütü üyeliği' ve 'casusluk' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tutuklamalar ABD'nin göçmen olmayan vize başvurularının askıya almasına ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.

GÜNDEM
Topuz oranın sahibi gibiydi

GÜNDEM
Kahpe FETÖ deyip ağladı