AK Parti'den Avrupa'nın Fazıl Say kararına tepki: Karanlık zihniyet barış isteyenleri hedef alıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sanatçımız Fazıl Say’ın İsrail’in Filistin’deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz. Karanlık zihniyet barışı savunanları hedef alıyor" dedi. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını desteklediği için Avrupa'daki konserleri iptal edilmişti.

Pınar Görgü
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fazıl Say’ın Avrupa'daki konserlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Piyanist Fazıl Say, İsviçre'de vereceği konser programından İsrail'in Gazze'deki saldırıları hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı çıkartıldığını duyurmuştu. AK Parti'den, Avrupa'nın bu tutumuna ilk yorum geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından, ünlü piyanist Fazıl Say’ın Avrupa'daki konserlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Çelik, "Karanlık bir zihniyet, medeniyetin tüm değerlerini yok etmek istercesine, İsrail’in insanlık dışı saldırganlığına karşı çıkan ve barışı savunan üniversite öğrencilerini, aydınları, yazarları, sporcuları ve sanatçıları hedef alıyor. Bu çerçevede sanatçımız Fazıl Say’ın İsrail’in Filistin’deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz. Dünyada şimdiye kadar itibarlı bilinen bazı yayın organları, utanç verici hedef göstermelerin ilan tahtası durumuna dönüşmüş durumdadır. Bu şebekeler tarafından hedef alınmak her sanatçı ve aydın için onurdur. Sayın Fazıl Say’ın masum sivillere sahip çıkan, Netenyahu’nun canice siyasetine karşı olan, her kesime dönük hakkaniyetli bir çözüm için gayret gösteren Sayın Cumhurbaşkanımızın barıştan yana olan yaklaşımını desteklemesi takdir edilmesi gereken bir tavırdır" ifadelerini kullandı.

'İnsanlık haysiyeti bu barbarlığı yenecek'

Çelik, tüm dünyanın barbarlığa ve yalana teslim olmasını isteyen karanlık bir zihniyetin, barış isteyen herkesi susturmak istediğini belirterek, "Silahına susturucu takmış katiller gibi tüm değerleri öldürmek istiyorlar. Rusya-Ukrayna savaşını bahane eden aynı karanlık kafalar üniversitelerde Dostoyevski derslerinin yasaklanmasından Rus orkestra şefinin işine son verilmesine kadar, Nazilerin kitap yakma eylemlerini hatırlatan kötülüklere imza atmışlardı. Şimdi de adil bir çözüm ve barış isteyen herkesi linç etmeye kalkışıyorlar. Bunlar bilsin ki, insanlık barbarlığa teslim olmayacak. Bunlar bilsin ki, cinayet ve yalan siyasetleri karşısında susmayacağız. Bunlar bilsin ki, masumlardan yana yükselen her ses insanlığın umudu olmayı sürdürecek. Yalan siyasetleriyle ve hakikat düşmanı propagandalarıyla kimseyi kandıramayacaklar. İnsanlık haysiyeti bu barbarlığı yenecek. Sanat, bu hakikat düşmanlarına masum çocuklar ölmesin diye barışın alfabesiyle cevap vermeye devam edecek" dedi.

Fazıl Say Erdoğan'ın açıklamalarını desteklemişti

Usta piyanist, geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olan hastane saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." sözlerini paylaşarak, şunları kaydetmişti:

"Tamamen aynı fikirdeyim. Teşekkürler bu sağduyulu açıklama için. Tüm insanlar bu savaşı durdurmak için bir şeyler yapmalı. Netanyahu, savaş suçu, soykırım, katliamlar suçundan yargılanmalıdır. Filistinlilere özgürlük. İnsanlık için. Yeter artık bu vahşet"

GÜNDEM
CHP yandaşı Fazıl Say'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin tutumuna övgü

HAYAT
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail sözlerine destek veren Fazıl Say'ın Migros İsviçre konserleri iptal edildi: Avrupa'da ifade özgürlüğü var diye bilirdim