AK Parti'nin HDP'yi ziyareti: Son derece doğal ve doğru bir adım

MHP lideri Bahçeli, AK Parti’nin, başörtüsü teklifi için HDP’yi ziyaretini “son derece doğal ve doğru bir adım” şeklinde değerlendirirken, MHP’nin bu ziyarete ses çıkarmamasını eleştirenlerin tutumunu da “müflis ve müfsit bir tavır” olarak niteledi. Bahçeli, “Zira bizim gözümüzde HDP neyse, CHP de odur ve aynısıdır. Biz kiminle görüşüldüğüne değil, makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Devlet Bahçeli, "HDP neyse CHP de odur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Yarın Atatürk'ün 84'üncü ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bahçeli, 10 Kasım'ın bir matem günü değil, yaşanmış hadiselerin idrak, ifade ve ihtiram günü olduğunu kaydetti. Bahçeli, “Atatürk'ün kurduğu partinin hasbelkader başına oturan zatın bile isteye sömürgecilerin eline düşmesi, siyasi koloniye dönüşmesi maalesef Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş esaslarına tümüyle itiraz, hatta ihanettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetleri Milliyetçi Hareket Partisi'nde ve Cumhur İttifakı'ndadır” diye konuştu.

DÜRÜSTSENİZ MECLİS'TE ÇÖZELİM

Başörtüsü düzenlemesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili “Başörtüsünü güvenceye alan ve ailenin korunmasını hedefleyen Anayasa değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz” diyen Bahçeli, şunları kaydetti: “Bizim görüşümüz bellidir. Karar ve irademizde değişiklik yoktur. Bu Anayasa değişiklik teklifini ya geniş bir mutabakat halinde TBMM'de ele alıp sonuca gidelim ya da halk oylamasıyla milletimizin takdirine sunalım. Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız. CHP dürüstse, sözünün arkasındaysa, başörtüsüne bez parçası demekten pişmansa, buyursun hep birlikte bu meseleyi köklü çözümle buluşturalım.”

CEVAP ARANAN MARAZİ SORULAR

“AK Parti heyetinin Anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır. HDP'yle niye görüşülmüş? Biz buna ne diyecek, nasıl bir tepki gösterecekmişiz? Günlerdir cevabı aranan marazi sorular bunlardır. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum. AK Parti heyetinin CHP'yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları müflis ve müfsit bir tavırdır. Zira bizim gözümüzde HDP neyse, CHP de odur ve aynısıdır. Biz kiminle görüşüldüğüne değil, makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz.”

Kılıçdaroğlu taşeron siyasetçi

  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ve İngiltere ziyaretlerini de eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu CHP'nin başına paraşütle indirilmiş ve özel görevle yetkilendirilmiş taşeron bir siyasetçidir. Bu görev Atatürk'ü itibarsızlaştırma ve CHP'yi silme görevidir. Bu görevin temelinde Dersim isyanının rövanşını almak yatmaktadır. Hiçbir söz ve eylemi CHP'nin önceki genel başkanlarıyla bağdaşmamaktadır. Londra tefecilerine ağzına geleni söyleyen Kılıçdaroğlu bu kez tefecilerin kafesine kanadı kırık bir kuş gibi girmiş ve yemlenmek için el avuç açmıştır. Türkiye’yi kara parayla itham edenler, Türk askerine, Türk polisine uyuşturucu ticaretiyle ilgili çamur atan kim olursa olsun, bizim gözümüzde tescilli vatan hainidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kavramını anayasal zemine oturtmak istiyoruz