Aliye'nin katili dayısı çıktı!

Gaziantep'te 4 gün önce bakkala gitmek için evinden çıkan 4 yaşındaki Aliye Sultan Şen'in cesedi ormanda bulundu. Dayısı, soğukkanlılıkla itiraf etti: Ablam ve annem sevdiğim kızla evlenmemi engelledi, aramı bozdu. İntikam almak için yeğenimi öldürmeye karar verdim

Gaziantep
Aliye'nin katili dayısı çıktı!

4 yaşındaki Aliye Gülsultan Şen, 1 Şubat'ta dayısının verdiği 1 lirayla evlerinin yakınındaki bakkala gitti. Parasının 25 kuruşuna bir şey aldı ve bakkaldan çıktı. Ancak o gününden beri Aliye Gülsultan Şen'den bir daha haber alınamadı. Ta ki dün sabaha kadar. Küçük Aliye'nin cesedi, sabah saatlerinde Burç Ormanı'nda bulundu.

ÇAPRAZ SORGUDA İTİRAF ETTİ

Aliye Sultan Şen'i öldürdüğü iddia edilen üvey dayısı Murat K, cinayeti neden ve nasıl işlediğini anlattı. Polis tarafından arkadaşı Mustafa Y. ile birlikte cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Murat K. (20), çapraz sorguya alındı. Cinayeti soğukkanlılıkla anlatan Murat K'nın, ablası ve annesinin sevdiği kızla evlenmesine engel olup, aralarını açtıklarını, intikam almak için yeğenini öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

1 LİRA VERİP BAKKALA GÖNDERMİŞ

Murat K, olay günü yeğeni Aliye Sultan Şen'e 1 lira vererek bakkala şeker almaya gönderdiğini, sonra kendisinin de arkasından giderek gezme bahanesiyle yeğeniyle arkadaşı Mustafa Y'nin yanına gittiğini anlattı. Daha sonra arkadaşı Mustafa Y'nin arabasını alarak kent girişindeki Burç Ormanları mevkiine gittiğini ifade eden Murat K'nın ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

“Ablam ve annem sevdiğim kızla evlenmemi engelledi, aramı bozdu. İntikam almak için yeğenimi öldürmeye karar verdim.

ŞİŞEYİ KIRINCA ALİYE AĞLAMIŞ

Gezme bahanesiyle arkadaşım Mustafa'nın yanına gittik, arkadaşımın arabasını alarak Burç Ormanları'na doğru yola çıktık. Yeğenim arabada uyudu. Yanında bebeği ve pembe çantası da vardı. Uyandırdım ve Burç Ormanları'nın karşısındaki tepelik alana doğru çıktık. Ağacın yanında yere yatırdım, orada bulduğum bir içki şişesini kırdım. Bu sırada Aliye Sultan ağlamaya başladı, elimi tutmaya çalıştı. İçki şişesiyle boğazını kestim. Çantası ve bebeklerini de orada çalıların içine attım. Mustafa arabada beni bekliyordu, otomobile binerek şehir merkezine geldik. Sonra ailemle birlikte polise kayıp başvurusunda bulunduk.” Cinayet zanlısı Murat K'nın bir matbaada çalıştığı öğrenildi. Minik Aliye'nin cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bu arada makhemeye sevk edilen Murat K, “Hunharca tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme', Mustafa Y. ise “Cinayete yardım ve yataklık etme' suçlarından tutuklandı.

Minik Aliye 12 yıllık tedavi sonrası dünyaya gelmişti

Üvey dayısı tarafından hunharca öldürülen Aliye Sultan Şen'in ailenin ilk çocuğu olduğu ve uygulanan tedavinin ardından 12 yıl sonra dünyaya geldiği ifade

edildi.

Bizimle yas tutmuştu

4 yaşındaki Aliye Sultan Şen'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan üvey dayının, aileyle birlikte çocuğu aradığı ve evde yas tuttuğu öğrenildi. Ailenin, Nuri Pazarbaşı Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden ve diğer kızı Sena'yı (2) kucağından indirmeyen baba Recep Şen, gözaltına alınan zanlı Murat K'nin evlerinden hiç çıkmadığını ve aralarında anlaşmazlık olmadığını söyledi. Evlerinin, Murat K'nin kendi evi gibi olduğunu ifade eden baba Şen, 'Buradaki rahatlığı evinde görmezdi. Benim bir evladım, kardeşim gibiydi. Ne diyeyim bilmiyorum, aklım ermiyor. Kızım öldü, öldüren de dayısı. Böyle bir ölüm var mı? Senin evinde olan kişi gidip kızını öldürüyor, gelip evde yas tutuyor. Geçen ay bizim evde otururken, 'Recep ağabey ben Sultan'ı öldüreceğim' dedi. Sohbet ediyorduk, gülerek söyledi. Ben espri olarak algıladım, meğerse gerçekmiş” dedi.