Afet bölgesi ilan edilen üç il için acele kamulaştırma kararı

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları doğrultusunda yangın felaketinin yaşandığı Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi, sel ve heyelan yaşanan Kastamonu ve Sinop’taki yerler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından acele kamulaştırma yapılacak.

Haber Merkezi İHA
Foto/arşiv

Resmi Gazetenin yayımlanan bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Antalya’nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Ortakonuş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 114 ada, 65 parsel numaralı taşınmaz, bölgede meydana gelen orman yangını nedeniyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle gerçekleştirilmesi amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından acele kamulaştırılacak.

Kastamonu’nun Bozkurt ve Abana ilçeleri ile Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan özel mülkiyete konu bazı taşınmazlar, bu bölgelerde meydana gelen sel ve heyelan afeti nedeniyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle gerçekleştirilmesi amacıyla TOKİ tarafından acele kamulaştırılma kararı alındı.

FOTOĞRAF 5
Sinop'ta selin denize sürüklediği tomruklardan onlarcası komşu il Samsun'da sahile vurdu
Sel felaketinin yaşandığı Sinop'un Ayancık ilçesinde denize sürüklenen tomruklardan onlarcası Samsun'un Atakum ilçesi sahiline ulaştı.

FOTOĞRAF 23
Kazdağları’nda orman yangını: 29 helikopter ve 4 uçakla müdahale sürüyor
Balıkesir 'de Kazdağı Milli Parkı sınırları içerisinde dün sabah başlayan yangın gece boyu devam etti. Gece ara verilen hava müdahalesi ise günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopterlerle yeniden başladı. Yangına havadan 29 helikopter, 4 uçak ile karadan da 30 arozöz ve 140 personel müdahale ediyor.