Avusturyalı Schubleder tatil için geldiği Kırşehir'de Müslüman oldu

Tatil için Kırşehir'e gelen 25 yaşındaki Avusturya vatandaşı Cornella Schubleder, Türk arkadaşlarının yaşam biçiminden etkilenerek, Müslüman oldu.

Haber Merkezi DHA
Avusturyalı Schubleder tatil için geldiği Kırşehir'de Müslüman oldu.

Avusturya'da yaşayan Cornella Schubleder, Türk arkadaşları ile birlikte tatil için Kırşehir'e geldi. Bu süreçte daha yakından tanıma fırsatı bulduğu Türk arkadaşlarının yaşam biçiminden etkilenen Schubleder, Müslüman olmak istedi.

Kırşehir Müftülüğü'ne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini belirten Schubleder, ihtida merasiminde kelime-i şehadet getirerek, Müslüman oldu. Schubleder'ya İslam dini hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Mehmet Yaman, "İslam'ın temeli; Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak. İyi bir Müslüman olabilmek için iman, ibadet ve ahlak kurallarına uymak, kurallara uyabilmek için de öğrenmek ve öğrendikçe tatbik etmek gerekir" dedi.

Yaman, merasim sonunda Cornella Schubleder'e 'İhtida Belgesi' ile birlikte Kur'an-ı Kerim ve ilmihal hediye etti.

Fransız Elodle Moreno tatil için geldiği Tekirdağ’da Müslüman oldu

FOTOĞRAF 8
Almanyalı Anna Hommel eşinin akrabalarını ziyaret için geldiği Mardin'de Müslüman oldu
Mardin'e eşinin yakınlarını ziyaret etmek için gelen Alman vatandaşı Anna Hommel, Müslüman oldu ve ismini "Zeynep" olarak değiştirdi. Hommel, gazetecilere, 14 yaşından bu yana araştırdığı İslamiyet'i seçtiğini, huzurlu bir şekilde Müslüman olduğunu belirtti.

FOTOĞRAF 6
Ukrayna'dan Mardin'e gelin gelip Müslüman oldu: Alina 'Amine' ismini aldı
Ukrayna'da tanıştığı Mardinli Mahsum Koçak (46) ile evlenmeye karar veren Ukrayna vatandaşı Alina Kolos (32) için ihtida töreni düzenlendi. Kolos, Müslüman olduktan sonra Amine ismini aldı.