Ayasofya Camii girişinde müzeye ilişkin tabela kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Temmuz Cuma günü Ayasofya’nın ibadete açılacağını söylemesinin ardından tarihi mekanda hazırlıklar sürüyor. Caminin girişinde müzeye ilişkin yer alan tabelalar kaldırıldı.

Haber Merkezi İHA
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait müzeye ilişkin yer alan tabelaları kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya’nın 24 Temmuz Cuma günü ibadete açılacağını açıklamıştı.

Açıklamanın ardından ibadete açılmaya gün sayan Ayasofya Camii’nde hazırlıklar devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait müzeye ilişkin yer alan tabelaları kaldırıldı.

Ayasofya'nın ilk imamı Ferruh Muştuer'in sesinden 'Ayasofya'da Fetih Suresi'
Türkiye'nin merakla beklediği 'Ayasofya'nın ilk imamı kim' olacak sorusu cevap buldu. Alınan bilgilere göre imamlardan biri Ferruh Muştuer olacak. Muştuer İstanbul'un Fethi'nin 567. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okumuştu.


Emniyet müdürü inceledi

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da gelerek incelemelerde bulundu.

Aktaş, "Burada Ayasofya tedbirleri ve 15 Temmuz ile alakalı etkinlikler için buraya geldik. Devamında Ayasofya'da alınan tedbirleri yerinde incelemek ve değerlendirmek için burada geziyoruz. İnşallah 24 Temmuz'da açılış ile alakalı tedbirlerimiz yerinde denetleyip göreceğiz ilave tedbirler alacağız. Açılışta vatandaşımızın rahat ve huzur ibadetlerini yapmalarını sağlayacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF 22
Ayasofya'da ilk namaz için geri sayım: Hummalı çalışmalar böyle görüntülendi
Danıştay 10. Dairesi, 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii'nde ilk namaz 24 Temmuz'da kılınacak. O güne kadar kapalı olan yapıda hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Polis ekiplerinin bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı Ayasofya'da yapılan hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bugün gelen görüntülerde caminin kubbelerinde yapılan çalışmalar ilk kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi verdi: Ayasofya Camii'nde ilk namaz 24 Temmuz'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 20.53'te Millete Sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan, 'Tüm camilerimiz gibi Ayasofya'nın kapıları da yerli ve yabancı, Müslim ve gayrımüslim herkese sonuna kadar açık olacaktır. Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz' dedi.