Babacan'ın 'Avrupa bize aferin diyecek' sözlerine CHP arka çıktı: Az bile söylemiş

Altılı Masa'nın ortak mutabakat metni için "Avrupa görecek, 'aferin' Türkiye'ye diyecek" sözleriyle tepki çeken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a CHP Sözcüsü Faik Öztrak destek verdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
CHP Sözcüsü Faik Öztrak

Altılı Masa aylar sonra yapılacak seçim için 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni kamuoyuna duyurdu. Ancak vadettiklerinden çok toplantı sonrası yaptıkları açıklamalar gündem oldu.

"Avrupa görecek 'aferin Türkiye'ye diyecek"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında tepki çeken ifadeler kullandı. Mutabakat metnini değerlendiren Ali Babacan, "Avrupa görecek, aferin Türkiye'ye diyecek" açıklamasında bulundu.

Babacan'ın açıklamalarına siyasilerden tepki yağdı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün parti grup toplantısında Babacan'a "Sen Batı'nın 'aferin' demesine bu kadar muhtaç mıydın yazıklar olsun" diyerek sert çıktı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen Batı'nın 'aferin' demesine bu kadar muhtaç mıydın ya?

'Az bile söylemiş'

Babacan'ın tepki çeken sözlerine ise masa ortaklarından CHP'den destek geldi. Parti merkezinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın mensuplarının Babacan sorusuna karşılık, "Az bile söylemiş. Ülkemizi demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ifade özgürlüğüne kavuşturmak amacıyla hazırladığımız bu program tüm dünyaya örnek olacaktır" yanıtını verdi.


Babacan'ın İHA'lara yönelik sözlerine Destici tepki gösterdi: Emperyalistlerin esiri olmuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Babacan'a İHA/SİHA tepkisi: Sen git çocuk bezi satmaya devam et

Babacan'dan altılı masa açıklaması: Henüz ittifak diye bir şey yok sadece anayasa çalıştık