Başakşehir'de riskli bina stoku yüzde 50'den yüzde 15'e düştü

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla göz kamaştırıyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranı yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldü. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Dönem sonunda bu rakamı yüzde 8’e düşüreceğiz” dedi.

Haber Merkezi Diğer
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başakşehir Belediyesi, hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbul’da öncü belediye konumuna geldi. 2009 yılında yüzde 50 olan riskli yapı stoku oranı, deprem ve doğal afet riskine karşı başlatılan dönüşüm çalışmalarıyla yüzde 15’ya kadar geriledi. Dönem sonunda bu oranın yüzde 8’e indirilmesi adına çalışmalar aralıksız olarak sürüyor.

“Başakşehir başardı”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sürecin titizlikle yürütüldüğünün altını çizen Başkan Kartoğlu, “Deprem, maalesef hayatımızın gerçeği. Depreme hazırlıklı olmak, can kaybını en aza indirecek tedbirleri almak bizim görevimiz. Ülkemiz, aktif deprem faylarının merkezinde yer alıyor. 17 Ağustos 1999 Marmara, 2003 Bingöl, 2011 Van, 2020 Elazığ ve İzmir depremlerinde büyük acılar yaşadık, binlerce vatandaşımızı kaybettik. Peki, Başakşehir olarak biz neler yaptık, başardık mı? Evet, ‘Başakşehir başardı.’Aldığımız önlemlerle ciddi bir yol kat ettik.” ifadelerini kullandı.

Hedef yüzde 8

Başakşehir’in her mahallesinde kentsel yenilemeye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kartoğlu, “2009 yılında yüzde 50 olan riskli bina stokumuzu, dönüşüm çalışmaları ve konut projelerimizle birlikte yüzde 15’e düşürdük. Yıl sonunakadar bu oranı yüzde 14’e, dönem sonunda ise yüzde 8’e kadar düşürmeyi hedefliyoruz. Bu orana ulaşmak için Güvercintepe, Şahintepe ve Ziya Gökalp mahallelerimizde kentsel yenileme çalışmalarımız harıl harıl sürüyor. Ada bazlı yaptığımız yenilemeler ile komşularımız için modern ve konforlu yaşam alanları oluşturuyoruz. Köprülerde ve hastanelerde kullanılan deprem izolatörünü konutlara taşıdık. Türkiye’de bir ilke imza attık.” değerlendirmesinde bulundu.

“Her yanımız park, her yanımız acil toplanma alanı”

Başakşehir’in zemin sağlamlığı gibi yeşil alan noktasında da şanslı olduğunu ifade eden Başkan Kartoğlu, “Başakşehir’de 4,5 milyon metrekare park alanımız bulunuyor. Her yanımız park, her yanımız acil toplanma alanı. Biz depreme karşı tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Başakşehir başardı. Başakşehir, birlikte başardı.” şeklinde konuştu.

Başakşehir Belediyesinden geri dönüşüm başarısı

Başakşehir yeni sağlık tesisi ile güç kazanıyor