CHP'nin İstanbul adayına 'Demirtaş' tepkisi

Vatan Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Demirtaş güzellemesine tepki gösterdi. Yücel, "Selahattin Demirtaş'la tanışmanız için daha kaç Mehmetçiği şehit vermemiz gerekiyor? sorusunu sordu.

Ekrem İmamoğlu

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Ekrem İmamoğlu, önceki gün katıldığı bir televizyon programında Selahattin Demirtaş'la ilgili sorulara yanıt vermişti.

İmamoğlu'nun Demirtaş hakkında söylediği, "Demirtaş'ı yakınen takip etmiş birisiyim. Tanışmadık, keşke tanışsaydım. Ülkenin ihtiyaç duyduğu bir dille süreç yönetti. Takdir ettim. 'Bu yöntemini, bu siyaset anlayışını beğeniyorum' dedim. O dönemini, anlayışını beğenen birisiyim. Keşke o dil siyasi alanda herkesin söylemi olsa" ifadeleri sosyal medyada tepki topladı.

İmamoğlu'na tepki gösterenlerden biri de Vatan Partisi Adayı Mustafa İlker Yücel oldu.

  • Yücel, Demirtaş'ın terör örgütüyle olan bağına dikkat çekerek, İmamoğlu'na şu soruyu yöneltti: "Selahattin Demirtaş'la tanışmanız için daha kaç Mehmetçiği şehit vermemiz gerekiyor?"

GÜNDEM
23 Haziran'da İstanbul'da 21 aday yarışacak

GÜNDEM
Ekrem İmamoğlu FETÖ ve PKK sorusunu geçiştirdi