Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyanın konuştuğu karenin öyküsünü anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi 22. Zirvesi sonrası ABD'ye giderken uçakta basın mensuplarını yanıtladı. Erdoğan, Semerkant'ta liderlerle sohbet ettiği anlara ilişkin fotoğraf hem dış basında hem de sosyal medyada çok konuşulan karenin öyküsünü anlatan Erdoğan, "İlham Bey o koltuğu bana bıraktı, kendisi yandaki koltuğa geçti. Çoğu Rusça bildiği için tercüman da konuştuklarımızı Rusça’ya çeviriyordu. Oradaki sohbetimiz tabii hepsinin bayağı hoşuna gitti. Güzel bir anı oldu" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Erdoğan'ın liderlerle çekilen fotoğrafı çok konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi 22. Zirvesi sonrası ABD'ye giderken aralarında Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu'nun da uçakta basın mensuplarını yanıtladı.

'İLHAM BEY KOLTUĞU BANA BIRAKTI'

Erdoğan'ın Semerkant'ta liderlerle sohbet ettiği anlara ilişkin fotoğraf hem dış basında hem de sosyal medyada ilgi odağı olmuş, çok konuşulmuştu. O anların hikayesini anlatan Erdoğan, "İlham Bey o koltuğu bana bıraktı, kendisi yandaki koltuğa geçti. Çoğu Rusça bildiği için tercüman da konuştuklarımızı Rusça’ya çeviriyordu. Oradaki sohbetimiz tabii hepsinin bayağı hoşuna gitti. Güzel bir anı oldu" ifadelerini kullandı.

Şanghay Zirvesi'ne damga vuran anlar rahatsız etti: Aslı Aydıntaşbaş Erdoğan'ın liderlerle olan fotoğrafını küçümsemeye çalıştı

'MASA BÖYLE KURULUR'

Bir gazetecinin "O kare üzerine 'Masa böyle kurulur' ya da 'Diğer masadakiler dağılabilir' şeklinde yansımalar oldu, yorumlar yapıldı" sözlerine ise esprili bir yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama biliyorsunuz bizimki altı kişilik masa değil" dedi.

FOTOĞRAF 6
Semerkant'ta koyu sohbet: Cumhurbaşkanı Erdoğan ŞİÖ Zirvesi'ne katılan liderlerle bir araya geldi
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetiyle ŞİÖ Zirvesi'ne katılmak üzere Semerkant'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ebedi Şehir Kompleksi'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada zirveye katılan diğer ülke liderleriyle bir araya gelerek sohbet etti.