Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yangın brifingi

Türkiye'nin birçok bölgesinde devam eden orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Kriz Merkezi’nde yangınlar hakkında bilgi aldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Erdoğan, Ankara'daki Kriz Merkezi’nde yangınlar hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin ciğeri, Ege ve Akdeniz’in kalbi ormanlar, 1 haftadır alevlerle boğuşuyor. Ormanları kurtarmak için tüm imkanlar seferber ediliyor. Mücadelede; 13 su atar uçak, 3 idari uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinesi, yaklaşık 4 bin 800 personel görev yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da Ankara'daki Kriz Merkezi’nde yangınlar hakkında uzmanlardan bilgi aldı. O anların görüntüleri basına servis edildi.

Antalya'da 6 kişilik aile yangından havuza girerek kurtuldu
Antalya'nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarda etkisini sürdüren orman yangınına karadan ve havadan müdahaleye devam ediliyor. Yangında 6 kişilik ailesi ile havuza girerek kurtulan Harun Yılmaz ise yaşadığı korku dolu anları anlattı. Yılmaz, 'Arabayla buraya kadar geldim. Arkamdan çok kuvvetli bir şekilde yangın geliyordu. Kendimiz havuza attık. Üstümüzde alevler vardı. Çocukları havuza batıra çıkara hayatta kaldık. Son anda hayatımızı kurtardık. Bu havuz olmasaydı hepimiz ölüyorduk. Köyümüzde sağlam 5 ev kalmış sadece' dedi.

Vatandaşlar yangına kova ile su taşıdılar
Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde çıkan yangına vatandaşlar kovalarla su taşıyarak, ekiplere yardımcı oldu. Fatih Mahallesi'nde meydana gelen olayda, evlerin hemen yanında bulunan alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirirken, bazı vatandaşlar ise kova ile su taşıyarak yangını söndürmeye çalıştı.


FOTOĞRAF 11
Ekipler havadan ve karadan teyakkuzda: Kızıldağ'da yangın yedinci günde devam ediyor
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını yedinci günde Kızıldağ mevkiinde devam ediyor.

FOTOĞRAF 6
Marmaris'te orman yangınlarına yapılan müdahale helikopterden görüntülendi
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarına havadan yapılan müdahale helikopterden görüntülendi. Ekipler yangın noktalarına bir seferde 2 buçuk ton suyla havadan müdahale etti.

FOTOĞRAF 10
Manavgat yangınında çiftliği küle dönen kadın: Cehennemi yaşadım
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir haftadır süren orman yangınında içerisinde 4 at ve 2 eşeğin bulunduğu çiftlik küle döndü. Yangında hiçbir hayvan kurtarılamazken işletme sahibi Hatice Şimşek dehşet dakikalarını, “Yangın anından kaçtıktan sonra geri döndüğümde cehennemi gördüm. Cehennemi yaşadım. Böyle bir yangın ile daha önce karşı karşıya kalmadım” sözleri ile anlattı.