Deprem, kira ve enflasyon ilk öncelik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakın çalışma ekibi ile yaptığı toplantıda 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde yaraların sarılması, kira artışlarının düzenlenmesi ve enflasyonla mücadeleye yönelik talimatlar verdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci kabinesi de icraatlarla gündeme gelecek.

Nur Banu Aras Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi.

Hükümetin ilk icraatlerinden biri kira düzenlemesi. Adalet Bakanlığı’nın gündeminde fahiş kira artışları sorunu bulunuyor. Hükümetin ajandasındaki önceliklerinden biri de enflasyon. Pandeminin getirdiği küresel krizle birlikte tüm dünya enflasyonla mücadele veriyor. Yeni dönemde ücretli kesim de rahatlayacak. Seçim öncesinde kamu işçisine sağlanan yüzde 45’lik maaş artışından sonra memurlar ve emekliler için de adımlar bekleniyor.

DÖNÜŞÜME HIZ VERİLECEK

Hükümetin önceliklerinde afet yaralarının sarılması, konut ve altyapı stokunun dirençli hale getirilmesi de ana hedeflerden. Sürdürülebilir Afet Risk Yönetimi Kanunu yürürlüğe konulacak. Afet risklerini esas alan bir şehir planlamasıyla tüm şehirlerdeki yapılar gözden geçirilecek.


Maduro'dan anlamlı 'Erdoğan' paylaşımı: İlişkilerimizi pekiştiren bir zafer

Kremlin: Putin ve Erdoğan yakın bir tarihte görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli Külliye'de bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kabul etti