Emekli Albay Atabay: İlk işaretler terör saldırısı olmadığı yönünde

Bingöl’den kalkan askeri helikopter, Bitlis’in Tatvan ilçesi yakınlarında kaza kırıma uğradı. Elim kazada 11 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz ise yaralandı. Konuya ilişkin TVNET'e değerlendirmelerde bulunan Emekli Albay Ünal Atabay, ilk belirlemelere göre bir terör saldırı olmadığı, helikopterin lojistik destek ve idari faaliyetler için kullanıldığını açıkladı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Tatvan'da askeri helikopter düştü.

Bingöl'den kalkan askeri helikopter Tatvan'da kırıma uğradı. 11 askerimizin şehit olduğu elim olayı TVNET'te değerlendiren Emekli Albay Ünal Atabay, çarpıcı ifadeler kullandı.

Bingöl'den kalkan askeri helikopter düştü: 9 askerimiz şehit

Bölgeden aldığı haberlerde bir devre arkadaşı komutanın da şehit olduğunu belirten Atabay, "Tatvan’da bir birliğimiz var. Komando birliğimiz zırhlı tugayımız var. 8’inci kolordu komutanlığına bağlı bir birlik. Elazığ-Bingöl üzerinden bölgeye giden bir bölge. O bölge terörle mücadelenin yoğun olarak yürütüldüğü bir alan. Tatvan’da açık cezaevine bölgesine yakın bir bölge." ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF 17
Bitlis'te askeri helikopter düştü: 11 şehidimiz var
Milli Savunma Bakanlığı, Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 11 askerimizin şehit olduğunu, 2 askerimizin ise yaralandığını bildirdi.

"İlk işaretler terör saldırısı olmadığı yönünde"

Olası bir terör saldırısına ilişkin de değerlendirme yapan Atabay, "O bölge teröre uzak bir alan. PKK terör örgütünün faaliyetleri daha kuzeyde var. Tam bilemeyiz, resmi açıklamaları bilmek lazım. Cougar tipi helikopter daha çok lojistik destek ve genel maksat faaliyetlerinde kullanılan bir helikopterdir idari bir faaliyete gidildiğini anlıyorum. İlk işaret bir terör saldırı olmadığı yönünde.” şeklinde konuştu.

Tatvan’da askeri helikopter düştü: 11 şehidimiz var
Milli Savunma Bakanlığı, Tatvan'daki helikopter kazasında yaralanan bir askerin daha şehit olduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'Tatvan'da kaza kırıma uğrayan helikopterdeki silah arkadaşlarımızdan biri daha kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 11'e yükselmiştir' ifadeleri kullanıldı.