Emniyet duyurdu: Diyarbakır'da olası terör eylemi önlendi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyarbakır emniyeti tarafından olası terör eyleminin önlendiğini belirterek, "Bismil'de yapılan operasyonda 1 tabanca, 5 tabancaya ait fişek, 2 savunma tipi el bombası, 5 elektrikli fünye, 1 telsizle irtibatlı elektronik devre ele geçirildi" açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi DHA
Ele geçirilen silahların fotoğrafı da paylaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Diyarbakır emniyeti olası terör eylemini önledi. Bismil'de yapılan operasyonda 1 tabanca, 5 tabancaya ait fişek, 2 savunma tipi el bombası, 5 elektrikli fünye, 1 telsizle irtibatlı elektronik devre ele geçirildi" denildi.

Ele geçirilen silahların fotoğrafı da paylaşıldı.

Barış Pınarı Bölgesi'nde teröre ağır darbe: 711 terörist etkisiz hale getirildi, 71 saldırı önlendi

FOTOĞRAF 15
Bayramı kana bulayacaklardı: Bombalı terör saldırıları son anda önlendi
Terör örgütü PKK'nın, polis ve jandarma kontrol noktalarına yönelik Ramazan Bayramı'nda düzenleyeceği bombalı saldırılar, Diyarbakır polisinin operasyonuyla önlendi. Operasyonda, mezarlık ve bir adreste toprağa gömülü biri 4 kilo plastik patlayıcı pentaeritrol tetranitrat (PETN) kullanılarak hazırlanan zaman ayarlı, parça ve basınç etkili 3 bomba ve 4 el bombası ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı.

Suriye'de eller tetikte, Mehmetçik teröristlere göz açtırmıyor
Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nin Resulayn kentinde Mehmetçik, eli tetikte görev yapmayı sürdürüyor. Asker, terör örgütünün bölgeye yönelik düzenlemeyi planladığı saldırıları önlemek için kritik bölgelerde oluşturulan yol kontrol noktalarında da tüm araçları didik didik arıyor. Bomba arama köpeği kullanılarak yapılan aramalar ile teröristlerin saldırıları önlenerek, Resulayn'da huzurun bozulması engelleniyor.