Erzurumlu vatandaş pandemiyi fırsata çevirdi: Kahvehanesini manava dönüştürdü

Erzurumlu Suat Bozdemir, koronavirüs ile mücadele kapsamında kahvehaneler kapatılınca iş yerini manava çevirdi. Masaları kaldırarak yerine meyve kasaları koyan Bozdemir, "Virüs nedeniyle kahvehaneler kapatılınca ben de para kazanmak için iş yerimi manava dönüştürdüm. Aklıma başka bir alternatif yol gelmedi" dedi.

Haber Merkezi DHA
Bozdemir, pandemi nedeniyle kahvehaneler kapatılınca iş yerini manava çevirdi.

Türkiye genelinde koronavirüs vakalarının artması üzerine İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 20 Kasım'da kahvehaneler geçici olarak kapatıldı. Erzurum'da 35 yıldır kahvehane işleten 4 çocuk babası Suat Bozdemir, çalışabilmek için kahvehanesini manava dönüştürdü.

"Aklıma başka bir alternatif yol gelmedi"

Sandalye ve masaları kaldırdığı iş yerine meyve dolu kasaları koyan Bozdemir, "Yıllardır kahvehane olarak işlettiğim iş yerimi manava çevirdim. Sandalyeleri kaldırarak içeriye meyve ve sebze kasalarını yığdım. Eşime dostuma dört beş tane meyve satabilirsem 'Allah bereket versin' derim. Para kazanmak için aklıma başka bir alternatif yol gelmedi" diye konuştu.

Avcılar’da kahvehane oyun oynayanlar suçüstü yakalandı: 76 bin TL ceza kesildi

İçişleri Bakanlığından koronavirüs tedbirleriyle ilgili genelge

  • Kahvehanenin manav reyonuna çevrildiğini gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

FOTOĞRAF 14
Şanlıurfalı besiciler dertli: Yılbaşına kısıtlama getirilince hindiler elde kaldı
Şanlıurfa'da çiftliklerde organik olarak yetiştirilen hindiler, koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi nedeniyle elde kaldı. Bu yıl büyük emeklerle 5 bin hindi yetiştirdiğini ve 'yılbaşında satarım' düşüncesiyle bu işe girdiğini belirten besici Yasin Dil, satış yapamadığını belirterek, "Büyük emeklerle beslediğimiz hindilerimizi yılbaşında satmak istiyorduk. Ancak bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma yasağı geldi. Bu nedenle yılbaşına bir umudumuz kalmadı" dedi