Esenler'de silahlı kavga: 19 yaşındaki Umut hayatını kaybetti

İstanbul Esenler’de bir sitenin otoparkında iki grup arasında çıkan kavga ölümle sonuçlandı. İddiaya göre, Umut Özacar (19) ile Hasan İ. (17) arasında başlayan tartışma, arkadaşlarının da dahil olmasıyla büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında silahla vurulan Özacar, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı. Ailenin avukatı Avukat Akın Özacar, "Üç kişi tarafından vahşice katledilerek öldürülmüş. Silah yarası var, bıçak yarası var ve bu üç kişi tarafından gerçekleştirilmiş. Bunlar tanık ifadeleriyle sabit" dedi.

İstanbul

Olay, dün saat 23.55 sıralarında Esenler Havaalanı Mahallesi'nde bir sitenin otoparkında meydana geldi. İddiaya göre, Umut Özacar, ile aralarında daha önceden husumet olan Hasan İ. kavga etmeye başladı. H.İ.'nin bir süre sonra arkadaşları K.G. (18) ve A.A. (17) ile birlikte geri gelmesi üzerine kavga büyüdü. Yaşanan arbede sırasında Umut Özacar silahla vurularak ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Umut Özacar'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin çalışması sonucu şüpheliler Hasan İ., K.G. ve silahı kullandığı belirlenen A.A. suç aletiyle birlikte yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından 'Kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Umut Özacar'ın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

'Balkona çıkınca çocuğun vurulduğunu duyduk'

Olayın yaşandığı sitede yaşayan Gülhan Uğurlu, dedi.

'Bir fail serbest bırakıldı'

Olayla ilgili Umut Özacar'ın kuzeni ve aynı zamanda ailenin avukatı olan Akın Özacar açıklamalarda bulundu. Akın Özacar, dedi.

'Toplumun vicdanı yaralanacaktır'

Avukat Özacar, ifadelerini kullandı.

'Tuzak iddiası araştırılıyor'

Cinayetle ilgili 'tuzak' ihtimali üzerinde durduklarını belirten Özacar, dedi.

Cenaze Adli Tıp Kurumu'ndan alındı

Umut Özacar'ın cenazesi bugün işlemlerin ardından ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Umut Özacar, bugün Yed-i Beyza Zeliha Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeni Bahçeköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.