'FETÖ'nün yelpazecisi' Adem Zengin İzmir'de gözaltına alındı

İzmir'de FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in konuşması sırasında bayılmaması için elindeki gazeteyi yelpaze olarak sallayan Adem Zengin, gözaltına alındı.

Haber Merkezi DHA
'FETÖ'nün yelpazecisi' İzmir'de gözaltına alındı.

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'e konuşması sırasında bayılmaması için yelpaze sallayan ve hemen yanında oturan Adem Zengin'in, farklı kimlikle Dokuz Eylül Hastanesi'nde tedavi gördüğü yönünde istihbarat bilgisi aldı. Çalışma başlatan ekipler, Covid-19 testi pozitif çıkan Zengin'in farklı isimle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındığını, sağlık durumunun ağırlaşması ile entübe edildiğini belirledi.

Ekipler, yaklaşık 1 aydır süren yoğun bakımdaki tedavisi biten Zengin'i gözaltına aldı. Zengin'in taburcu edildikten sonra İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülüp, sorgusunun yapılacağı belirtildi.

Adem Zengin, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'e yelpaze salladığı video ile kamuoyunda tanındı. 1990'lı yıllara ait olduğu düşünülen videoda, Gülen'in hemen yanında oturan Zengin'in FETÖ elebaşının bayılmaması için elindeki gazeteyi yelpaze olarak salladığı, bunu yaparken de gözyaşı döktüğü görülüyor.

Tam 8 yıl geçti: 17-25 Aralık yargıya darbe teşebbüsünün hesabını veriyorlar

FETÖ'nün darbe girişimini televizyon karşısında izleyen Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz’da birlikte mücadele ettik
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Atatürk Havalimanı'ndan darbecilerin izniyle çıkış yaparak soluğu Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun oturduğu evde alan, geceyi de televizyon karşısında takip eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimine karşı birlikte mücadele ettiklerini öne sürdü. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz darbe girişimi oldu. Hep beraber mücadele ettik. Hep birlikte yaptık. Mücadele ettik. Darbecilere karşı çıkıldı. Parlamentoda özel toplantılar yapıldı. İktidarı ve muhalefeti beraber oldu” dedi.

Coşkun Başbuğ: Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayet' söylemi tesadüf değil FETÖ taktiği
Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, TVNET canlı yayınında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var' açıklamasına ilişkin konuştu. CHP liderinin sözlerinin bir FETÖ taktiği olduğunu vurgulayan Başbuğ, 'Bu bilgi Kılıçdaroğlu'na nereden geldi? İlk akla gelen, 'Acaba birileri sufle mi verdi?'' diye sordu.

Bakan Soylu: Elimizde böyle bir siyasi cinayet istihbaratı yok bunlar FETÖ taktiğidir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Green Park Otel'de 'Trafik Birim Amirleri Toplantısı'nda konuştu.
Soylu, bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan 'siyasi cinayetler işlenebileceği' iddialarıyla ilgili, 'Ben İçişleri Bakanıyım, sordum, 'Arkadaşlar böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı?' Yok.
Sizin bizden hariç bu bilgiyi alabileceğiniz 2 kaynak olabilir. Yabancı servisler ve terör örgütleri. Terör örgütlerinin kucağına oturursanız sizi böyle oynatırlar. Bunlar FETÖ taktiğidir.' dedi.

FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasında yer alan şüpheli KKTC’de yakalandı
Mersin'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle hakkında yakalama emri bulunan H.E., Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yakalandı.