HDP'li Buldan'dan 37 kişinin öldüğü 6-7 Ekim olaylarına ilişkin açıklama: Barışçıl protestolar vardı

HDP'li Pervin Buldan, HDP’nin çağrısı üzerine başlayan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği, 400’ün üstünde vatandaşın yaralandığı 6-7 Ekim olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Demokratik barışçıl protestolar vardı" dedi.

Pervin Buldan

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, ikisi polis 37 kişinin yaşamını yitirdiği, 400’ün üstünde vatandaşın yaralandığı 6-7 Ekim olaylarının 'barışçıl' olduğunu savundu.

Demokratik ve barışçıldı

Eski HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinin de aralarında olduğu 108 sanıklı Kobani davasına ilişkin konuşan Buldan, "Bütün dünya Kobani için ayaktaydı. Türkiye'de de demokratik barışçıl protestolar vardı" dedi.

HAYAT
HDP’nin ‘kanlı’ tarihi: 6-7 Ekim

Ne olmuştu?

  • Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te PKK/PYD yandaşları, YPG/PKK mensuplarının eğitildiği Kobani’yi (Ayn el Arap) bahane edip ülke çapında şiddet olaylarının yaşanmasına neden olmuştu. Olaylarda terör örgütü yandaşları tarafından barikatlar kurulup yollar kesilmiş, uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşların ikametlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verilmişti.

GÜNDEM
Demirtaş’tan 37 kişinin öldüğü 6-7 Ekim olaylarına ilişkin açıklama: Şiddet yoktu

GÜNDEM
6-7 Ekim olaylarının "azmettiricileri" için hesap vakti

GÜNDEM
Kurban eti dağıtırken katledilen Şehit Yasin anısına

GÜNDEM
6-7 Ekim Kobani olaylarının gerçek yüzü!