Hesapları başka

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, DAEŞ’in uluslararası bir proje olduğunu belirterek, “Ortadoğu’da, Irak’ta ve Suriye’de enerji kaynakları üzerinde hedeflenen planların tahakkuku için DAEŞ bir araç olarak kullanılıyor ve onun üzerinden başka hesaplar görülüyor” dedi

Haber Merkezi Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna ilişkin soru üzerine, DAEŞ terör örgütünün, uluslararası proje bir terör örgütü olduğunu söyledi. Örgütü 66 ülkenin havadan bombaladığına, örgütle mücadele için bir koalisyon oluşturulduğuna ancak DAEŞ'in varlığını devam ettirdiğine dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti: “Dünyanın bütün devleri bir araya gelmiş, bir terör örgütüyle mücadele ediliyor ve bu mücadele 3 senedir devam ediyor. Hala bitmemiş, ne zaman biteceği de kestirilemiyor, bilinemiyor. Bu örgüte dünyanın yaklaşık 150 ülkesinden yabancı savaşçılar gelip katılıyor. Bir terör örgütü 3 sene içerisinde bu kadar ülkenin dilini ne zaman teröristlerine öğretti.

HEDEF ENERJİ KAYNAKLARI


Bu ağı nasıl kurdu, o insanları nasıl getirdi, çok açık. Bu kadar herkesin düşman olduğu bir terör örgütü silahlarını kimden alıyor ve nasıl kullanıyor. Bakıldığı zaman bu çok net bir şekilde Ortadoğu'da, Irak'ta ve Suriye'de enerji kaynakları üzerinde hedeflenen planların tahakkuku için DAEŞ bir araç olarak kullanılıyor ve onun üzerinden başka hesaplar görülüyor. Bunu Türkiye çok net ifade etti her zaman. Hem DAEŞ'e karşı en etkin mücadeleyi, en kararlı mücadeleyi Türkiye verdi hem de bunun gerçek yapısını ortaya koydu.”

İFTİRA KAMPANYASI

Bakan Bozdağ, FETÖ, PKK, PYD ve YPG'nin her defasında Türkiye'yi DAEŞ terör örgütüne yardım eden bir ülke olarak göstermek için büyük iftira kampanyaları düzenlediklerini ve bunu algı operasyonlarıyla gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlattı. Bozdağ, Türkiye'nin Irak'ta da Suriye'de de barış ve huzur istediğini vurguladı.

TEZLERİMİZ DİKKATE ALINSIN

Musul'da devam eden operasyonun başarılı olmasının, Türkiye'nin tezlerinin dikkate alınmasıyla da doğrudan ilgili olduğunu dile getiren Bozdağ, “Türkiye'nin bugüne kadar Irak ve Suriye konusundaki ikazları ve önerileri dikkate alınmış olsaydı, ben eminim ki bu meseleler çoktan halledilmiş olurdu. Umarız, bundan sonra alınır. Türkiye, Irak ve Suriye'deki sorunun çözümünde en etkin şekilde yer almaya devam edecektir” dedi.