Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun ABD tarafından kaçırılmasını tasvip etmediklerini belirterek “Venezuela halkının yanındayız” dedi. Kabine dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 2 saat 15 dakika sürdü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela’da yaşanan gelişmeler ve Terörsüz Türkiye başta olmak üzere bir dizi konuda mesajlar verdi. Konuşmasına Yalova’daki DEAŞ operasyonunda şehit olan polisler memurları için başsağlığı dileyerek başlayan Erdoğan, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
OYUNA GELMEYECEĞİZ
Erdoğan, “86 milyon olarak kardeşiz, kaderdaşız, ezelden ebede biriz ve beraberiz. Ebedi ve ezeli kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor. Bizim aramıza nifak sokmak isteyenler daima olmuştur ve olacaktır. Bölgemizi kan deryasına çevirmek için türlü tuzaklar kuranlar her şeyden önce bizi denklem dışına itmeye çalışacaktır. Biz bu oyunlara inşallah gelmeyeceğiz” dedi. Söz konusu Türkiye olunca ayrılıkları bir tarafa bırakmak gerektiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ
ÜÇÜNCÜ SINIF POPÜLİZM
Konuşmasında Venezuela’da yaşanan gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda kendisini “ABD’nin yaptığı hukuksuzluğa sessiz kalmakla” suçlayan CHP lideri Özgür Özel’e de sert göndermeler yaptı. Erdoğan özetle şunları kaydetti: “Ana muhalefet partisi genel başkanı, iç siyasette olduğu gibi, dış politikada da üçüncü sınıf bir popülizm yapmaktadır. Ülkemizden 11 bin kilometre ötede (Venezuela) Türkiye ile yakın dostluk ilişkisi olan bir ülkede müessif bir hadise yaşanıyor. CHP Genel Başkanının aklına ilk gelen bize saldırmak, bize sataşmak oluyor. Allah aşkına bu patolojik bir ruh halinin işareti değilse nedir? Siyasette kutuplaşmayı bu provokatif üslupla mı azaltacaksınız? Dünyanın içinden geçtiği bu zor dönemde Türkiye'nin hak ve hukukunu böyle mi koruyacaksınız? Biz tabi ki bunlara kulak asmayacak, çirkin tahriklere gelmeyeceğiz. Gerekirse bin düşünüp bir söyleyecek, Türkiye'nin menfaatlerini her daim koruyacağız.”
HASSASİYETLERİMİZİ TRUMP’A DA İLETTİK
Trump’la görüştü
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre liderler, Türkiye ile ABD arasındaki ikili siyasi ilişkileri, savunma sanayii alanında iş birliğini, iki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefine ulaşmak için atılacak adımları, Gazze ve Venezuela başta olmak üzere bölgesel ve küresel konuları ele aldı.