İçişleri Bakanlığı açıkladı: Bir PKK'lı terörist daha teslim oldu

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 1 örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Haber Merkezi İHA
Foto/arşiv

İçişleri Bakanlığı, PKK terör örgütünden kaçan 1 örgüt mensubunun daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkaldı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre;

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucu, PKK terör örgütünden kaçan 1 örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensubunun 2014 yılında terör örgütüne katıldığı ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü tespit edildi. İkna çalışmaları sonucunda 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısının 23'e yükseldiği belirtildi.

FOTOĞRAF 13
Adana’da helikopter ve drone destekli PKK/KCK operasyonu
Adana emniyetine bağlı ekipler terör örgütü PKK/KCK adına yası dışı korsan gösteriye katılan, polislere karşı molotoflu saldırı düzenleyen ve Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının sözde yıl dönümü sebebiyle sokak eylemleri yapacakları belirlenen toplam 30 kişinin yakalanması için eş zamanlı harekete geçti. Helikopter ve drone destekli operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ'den aranan şüpheli besi çiftliğinde yakalandı

28 adrese eş zamanlı PKK operasyonu: 21 kişi gözaltında