VAN

İçişleri Bakanlığı: Ferman kod adlı terörist Van'da saklandığı evde yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Van ve Şırnak İl Jandarma Komutanlıkları ile Van İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen müşterek operasyonda; Ferman kod adlı Ercan Yacan adlı terörist, Van’da saklandığı ikamette yakalandığını açıkladı.

Haber Merkezi DHA
Arşiv

İçişleri Bakanlığı, Van'da gerçekleştirilen operasyonda 'Ferman' kod adlı Ercan Yacan adlı teröristin saklandığı adreste yakalandığını duyurdu.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 378’inci gününde: Allah bize yaşattığınız acıları sizlere de yaşatsın

ORTAK OPERASYONLA YAKALANDI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Van ve Şırnak İl Jandarma komutanlıkları ile Van İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen müşterek operasyonda; 'Ferman' kod adlı Ercan Yacan adlı teröristin Van'da yakalandığı bildirildi.

Teröristler o masaya oturamaz: ABD, Rusya ve Kahire yönetimi PKK'yı Cenevre'ye götürmek istiyor

  • Açıklamada, "Yakalanan teröristin, terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü, 2014 yılında sözde özel kuvvetler eğitimi aldığı, 2015-2016 yıllarında örgütün kırsal yapılanmasına katıldığı, daha sonra Suriye ve Irak’ın kuzeyinde faaliyet gösterdiği, 2019 yılında Irak’ın kuzeyinde bulunan Kandil Goşine bölgesinde sözde takım komutanı olarak faaliyet yürüttüğü, son olarak Van’da PKK/KCK terör örgütüne eleman temin etmek için çalışmalar yaptığı tespit edildi" denildi

FOTOĞRAF 30
PKK'nın korkulu rüyası Diyarbakır annelerinin direnişi büyüyor: Bir aile daha kızını istiyor
Diyarbakır'da HDP il binası önünde 380 gündür oturma eylemi yapan ailelerin direnişi her geçen gün giderek artıyor. Başladığı günden bu yana 16 aile evladına kavuşurken nöbet tutamaya devam eden aile sayısı 146'ya yükseldi. 7 yıl önce, 16 yaşındayken İstanbul'da kaçırılan kızı Sıla için evlat nöbetine katılan Hanife Akyüz, kızına teslim olması için çağrıda bulunarak, "Bu acıyı bana yaşatmasın yeter artık. Gelsin evine dönsün bize ve devlete inansın, gelsin" dedi.