İnsanlıktan çıkmış bunlar

İş yeri yıkılan Kazım Durmaz, 2 aydır konteyner çarşıda hizmet verdiklerini söyledi. “Ekmeğimiz çıkıyor” diyen Durmaz, “Hiçbir şey eskisi gibi olamaz ama mecburen hayat devam ediyor. Biz bu haldeyken, gündemimiz hayata yeniden devam edebilmekken bize karşı yapılan yorumlar korkunç. Onlar insanlıktan çıkmış" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kazım Durmaz.

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Ev ve iş yerleri yıkılan depremzedelere hem barınma hem de işletmeleri için konteynerler verildi. Adıyaman’da da esnafın kalkınması ve ticaretin yeniden normale dönmesi için konteynerlerden oluşan çarşılar kuruldu. Çarşılardaki iş yerleri, çekilen kuralarla hak sahiplerine teslim edildi. Şehrin değişik noktalarında oluşturulan çarşıların bir kısmı hizmete vermeye başlarken diğerlerinde ise altyapı çalışmaları devam ediyor. Depremzedelerin geçici olarak barındıkları yerleşim alanlarından çıkarılması esnafların tepki göstermesine neden oldu.


ONLAR İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ

İş yeri yıkılan kebapçı Kazım Durmaz, 2 aydır konteyner çarşıda hizmet verdiklerini söyledi. “Ekmeğimiz çıkıyor” diyen Durmaz, “Hiçbir şey eskisi gibi olamaz ama mecburen hayat devam ediyor. Çalışacağız, devam edeceğiz. Hevesimiz kalmadı, bu felaketi atlatmak çok zor. Devamlı müşterim olan çoğu insan, depremde hayatlarını kaybetti. Sipariş telefonum hiç susmazdı ama 3 aydır doğru düzgün çalmıyor. Biz bu haldeyken, gündemimiz hayata yeniden devam edebilmekken bize karşı yapılan yorumlar korkunç. Onlar insanlıktan çıkmış. Binlerce kişi öldü. İnsan olan nasıl bu yorumlarda bulunur? Yardım Allah için yapılır. Seçimden sonra Tekirdağ’da depremzedeleri yerlerinden çıkardılar. Ben vicdanlı bir CHP’li olsam bu yapılandan sonra oyumu AK Parti’ye ve Erdoğan’a verirdim” ifadelerini kullandı.



ADIYAMAN ERDOĞAN’I SEVİYOR VE BU DEĞİŞMEDİ

Depremde Adıyaman merkezdeki telefon dükkanı yıkılan 32 yaşındaki Necmettin Küçük “Depremde bütün varlığımız enkaz altında kaldı. Burada bize kurayla bir iş yeri tahsis edildi ve yeniden çalışmaya başladık. Ayakta durmaya çalışıyoruz, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Ne kadar zor da olsa bir yerden başlamak gerekiyordu. Yıkılan tek bir şehir değildi, toparlanmak kolay olmayacak. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yeni başlanan konutlar hızlı bir şekilde devam ediyor” diye anlattı. Seçim sonuçları üzerinden depremzedelere yönelik çirkin saldırılara da değinen Küçük, “Kim neye istiyorsa ona oy vermekte özgürdür. Eğer oy için yardım yapıyorlarsa yapmasınlar. Kimsenin bir beklentisi olmadı. Yardım getirenler de oy için yaptıklarını söylemediler. Söylense kimse de o yardımları almazdı. Ama şunu da bilmeliler Adıyaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor. Bu yıllardır böyleydi ve hiç değişmedi” dedi.



O KIYAMETİ YAŞAYANLARA SALDIRMAK İNANILMAZ

Kırtasiyecilik yapan Zeynel Abidin Diyarbakırlıoğlu da depremde ev ve iş yerinde ağır hasarlar oluştuğunu belirterek, “Çok sayıda yakınımı kaybettim, hasar gören dükkanım yağmalandı. Bize burada bir konteyner dükkan verildi. Her şeye yeniden başladık. Bizden kira ve elektrik parası istemiyorlar. Bir şekilde işimizi yapmaya, kaldığımız yerden devam etmeye çalışıyoruz. Her şey çocuklarımız için. Şimdi bakıyorum sosyal medya kötü kötü yorumlar var, üzücü bir şey, yanlış bir şey. Yani siz bir insana yardım gönderip, siyasi anlamda karşılık bekliyorsanız bu doğru bir şey değil. İnsani değil. İnsanların hangi partiye oy verip vermeyeceğine saygı duymaları gerekiyor. Herkesin kendi iradesi var. Oy vermediler diye hakaret edemezler. Hele ki afet bölgesinde o kıyameti yaşayanlara böyle saldırmak inanılmaz” şeklinde konuştu.






AFAD depremzede hak sahipliği başvuru süreci başladı

Öncelik depremzede şehirlerde

Depremzede şehirler Erdoğan’a güvendi