|

Öncelik depremzede şehirlerde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs sonuçlarını önceki gün MYK’da masaya yatırdı. Toplantıda AK Parti’nin oy kaybı yaşadığı şehirler analiz edildi. Erdoğan’ın kurmaylarına “Bizim oylar niye düştü?” sorusunu yönelttiği öğrenildi. Erdoğan’ın ikinci tur öncesinde de ziyaretleri ağırlıklı olarak deprem bölgesine yapması bekleniyor.

Resul Ekrem Şahan
02:47 - 17/05/2023 Çarşamba
Güncelleme: 05:53 - 17/05/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçim sonuçlarını önceki gün topladığı Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) masaya yatırdı. Toplantıda özellikle büyükşehirlerdeki son durumun analiz edilmesi kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yapılacak kampanyanın önemli bir kısmının da oy kayıplarının yaşandığı büyükşehirler üzerine yapılması kararlaştırıldı. 81 ilin röntgeni çekilerek, hangi şehirde hangi çalışmanın yapılacağı tartışıldı. Tek tek oy oranları ele alındı. Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, son durumu özetledi. İki aylık seçim süreci gözden geçirildi.

Miting kararı ortaklarla

Ziyaretlerin ağırlıklı olarak ilk turda olduğu gibi ikinci turda da deprem bölgesine yapılması bekleniyor. Mitinglerin yapılıp yapılamayacağının da gündeme geldiği toplantıda, son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nın ortakları ile görüştükten sonra verilmesi ağır basıyor. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçime ilişkin kurmaylarına ilk sözünün “Bizim oylar niye düştü’ sorusu olduğu da belirtildi. Memleketi Rize’de milletvekili sayısı da bir gerileyen Erdoğan’ın bu şehir için özel bir çalışma yürütülmesi talimatı verdiği öğrenildi.

28 Mayıs için ortak büro

14 Mayıs’a ayrı seçim karargâhlarında hazırlanan AK Parti ve MHP, 2’nci tur için tek büroda buluşacak. Daha önce AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezleri (SKM) seçimin 2’nci turunda “Cumhur İttifakı Ortak Seçim Bürosu” olarak görev üstelenecek. Uygulamaya ilk olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk turda en çok oy aldığı Bayburt’ta geçilecek. Seçim işleri ortak seçim bürosu fikrini 81 ile yayacak. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde hiçbir fire verilmemesi için saha çalışmalarına başlandı.

 RESUL EKREM ŞAHAN - ANKARA


#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhur İttifakı
#Deprem Bölgesi
1 yıl önce