İstanbul'da ele geçirildi: Albino boa yılanı, tarantula ve mavi dilli kertenkele

İstanbul Bakırköy'de ticareti yasaklanmış ve nesli tükenmekte olan, aralarında albino boa yılanı, tarantula ve mavi dilli kertenkelelerin de bulunduğu 12 hayvana polis ekiplerince el konuldu. Gözaltına alınan şüpheli, hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten adli işlem yapılarak salıverildi. El konulan hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Haber Merkezi AA DHA
El konulan hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme" (CİTES) kapsamında alınıp satılması özel izne tabi olan ve tropikal bölgelerde yaşayan sürüngenlerle kurbağa ve örümceklerin yasa dışı yollarla yurda sokularak satışlarının yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Silah operasyonunda şaşırtan görüntüler: Çok sayıda havyan ele geçirildi

Soruşturma kapsamında, Bakırköy'de bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, ev sahibini gözaltına aldı.

'Eti şifalı' diye oklu kirpi avlayan 3 kişiye 40 bin lira ceza

Adreste yapılan aramada bulunan 1 çöl varanı, 1 Nil varanı, 1 sakallı ejder, 1 savan monitörü, 1 albino boğa yılanı, 1 piton, 2 mavi dilli kertenkele, 3 bebek tarantula ve 1 boğa kurbağasına el konuldu.

  • Hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten adli işlem yapılan şüpheli serbest bırakıldı. El konulan hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

FOTOĞRAF 19
Koruma altına alınan kaplumbağalar Ormanya'da rehabilite ediliyor
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medya aracılığıyla satılmak istenirken el konularak koruma altına alınan 8'i "timsah yiyen" (alligator tortoise) ve 4'ü "mahmuzlu" (sulcata tortoise) kaplumbağalar, "Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı" Ormanya'daki merkezde rehabilite ediliyor.