İstanbul'un göbeğinde dev fare kabusu: Bebeklerinin beşiğinde görünce gece yarısı evlerini terk etmek zorunda kaldılar

Sultangazi'de iki çocuklu Çilesiz ailesi, gece saatlerinde evlerinde dev bir fare ile karşılaştı. Çilesiz ailesi, fare korkusundan gece apar topar çıktıkları evlerine giremedi. Gonca Çilesiz "Bizden önceki kiracılar da aynı bu sorundan dolayı çıkmış. İki tane ufak bebeğim var. Çocuk beşikte olsaydı bilmiyorum ne olacaktı. Gecenin o saatinde çıktık evden" diye konuştu.

Haber Merkezi DHA
Dev fareyi görünce evi terk ettiler.

Olay, Cebeci Mahallesi'nde dün gece saatlerinde meydana geldi. Evdeki seslere uyanan Gonca Çilesiz, büyük bir fareyi karşısında görünce çığlık attı. Çilesiz çifti, iki çocuklarını da alarak dışarı çıktı. Gece saatlerinde akrabalarında kalan Çilesiz ailesi, fare korkusundan evlerine tekrar giremedi. Çilesiz ailesi farelerden kurtulmak için yetkililerden yardım istedi.

"GECENİN O SAATİNDE ÇIKTIK EVDEN"

Farenin sesine uyanan Gonca Çilesiz, "Gece uyandığımda saat 4, 4.30 civarı bebek yanımdaydı. Su içmeye kalktım, beşikte bir fare. Bağırmamla kaçtı. Devamlı tavanda sesleri duyuyoruz. Bizden önceki kiracılar da aynı bu sorundan dolayı çıkmış. İki tane ufak bebeğim var. Çocuk beşikte olsaydı bilmiyorum ne olacaktı. Gecenin o saatinde çıktık evden. Gidecek yerde yok, arabamıza gittik. Eşim öğlen saatlerinde geldi yapıştırıcı falan koydu, fareyi çekyatın altında yakaladı. Oyuncakların arasında yakalayıp öldürdü. Baya büyük bir fareydi. Kedi kadardı, halen var burada, eşyalarım çöp oldu. Kiralık ev aramaya başladık, ne yapacağız bilmiyoruz. Çocukları alıp evden kaçtık" dedi.

Evde farelerin kemirdiği yerlerin olduğu görülürken, bazı eşyaların zarar gördüğü kameraya yansıdı.


İş yerinde fareden korkan çalışanın panik yaparak olduğu yerde düştüğü anlar kamerada
Malatya'da, dijital ürün satışı yapılan mağazada bir çalışanın, ayağının yanından geçen fareyi görünce panik yapıp yere düştüğü anlar, kameraya yansıdı.

Fareden korkan kedinin görüntüsü kameraya yansıdı
Artvin'de sokak ortasında bir fare kediye kafa tuttu, insanlardan ve kediden korkmayan fare görenleri şaşırttı.
Artvin'de sokak ortasında insanlardan korkmayan fare, kendisini fark ederek üzerine yürüyen kediye karşılık verdi. Korkan kedinin fareden kaçtığı anlar, yoldan geçen bir kişi tarafından kaydedildi.

Paris'in göbeğinde fare baskını
Fransa'nın başkenti Paris mide bulandıran görüntülere sahne oldu. Şehir genelinde sayıları artış gösteren fareler, vatandaşlar tarafından kaydedildi. Onlardan birinde farelerin gökdelenlerin hemen yanında her tarafı sardığı görülüyor.

Avustralya'da fare istilasına '5 bin litrelik zehir' çözümü
Avustralya'da hükümet, son yılların en yoğun fare istilasıyla başa çıkmak istiyor. Hükümet, 5 bin litre 'en öldürücü' fare zehrinin kullanılması önerisinde bulundu.