İstikamet Kandil

İkili temaslar için Avusturya’da bulunan Dışişleri İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı ve Irak’a yapılması planlanan operasyonla ilgili bigi verdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Dışişleri İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

PKK’nın Irak’tan da temizlenmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Irak hükümetiyle PKK’ya karşı ortak operasyon olacak, olmalı. Sınır ötesi operasyon, Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonra yapılabilir. Afrin harekatı bitmese de iki operasyonu aynı anda yürütecek kapasitemiz var. O dağlardan da Türkiye’deki gibi PKK temizlenmeli. PKK, Süleymaniye ve Kerkük içine kadar girdi” dedi.

TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ

Operasyonun Irak hükümetiyle birlikte yapılacağını söyleyen Çavuşoğlu, “Başbakan Haydar el-İbadi ile fikir birliği içerisindeyiz” diye konuştu. Irak yönetiminin ülkesini terör örgütlerinden temizlemek istediğinin altını ifade eden Çavuşoğlu, “Irak içinde de kanton benzeri durumlar oluşturmaya başladı PKK, en az Bağdat kadar hatta daha çok IKYB için tehdit. Bu noktada Suriye ve Irak’ın teröristlerden temizlenmesi çok önemli. Irak yönetimiyle de birlikte adımlar atacağız” ifadelerinde bulundu.

MAYISA KADAR BİTECEK

Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili de bilgi veren Çavuşoğlu, harekatın mayıs ayına kadar biteceğini söyledi. Çavuşoğlu, “Afrin harekatının bir an önce bitmesini isteriz; Mayıs’a da kalmasın, bir an önce bitsin arzu ederiz. Afrin’e vardığımızda daha dikkatli olmamız gerekiyor ki siviller etkilenmesin” dedi.

İSVEÇ’TEN İSTENECEK

Çavuşoğlu, PYD elebaşı Salih Müslüm’ün İsveç’te olduğunu ve ülkeden geçici tutuklama talebinde bulunulduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “Salih Müslüm’ün İsveç’in başkenti Stockholm’de olduğu bilgisini aldık. Geçici tutuklama talebi bir nota ile İsveç’e iletildi” açıklamasını yaptı.

Görevyolunda

PKK’lılarsivilleresaldırdı!