|

Görev yolunda

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda yeni bir mühimmatın kullanılmaya başlanacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 03:22 - 9/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
ÇNRA mühimmatı, 4 kat daha fazla alansal etki gücüyle hedeflerin bertarafına büyük katkı sağlayacak.
ÇNRA mühimmatı, 4 kat daha fazla alansal etki gücüyle hedeflerin bertarafına büyük katkı sağlayacak.

Daha yüksek tahrip gücüne sahip yerli üretim 122 milimetre kısa menzilli çelik bilyeli çok namlulu roket atar (ÇNRA) mühimmatı, 4 kat daha fazla alansal etki gücüyle hedeflerin bertarafına büyük katkı sağlayacak.

YÜKSEK TAHRİP GÜCÜ

20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılan yerli üretim silah ve mühimmatlar Mehmetçik’e ayrı güç katıyor. Milli Savunma Bakanlığınca yürütülen çalışma kapsamında harekat sahasında yeni bir mühimmatın kullanılması planlanıyor. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunca üretilen 122 milimetre kısa menzilli çelik bilyeli ÇNRA mühimmatı daha yüksek tahrip gücüyle dikkati çekiyor. Daha önceki mühimmata oranla 4 kat daha fazla alansal etki gücüne sahip yeni mühimmat hedeflerin bertarafına büyük katkı sağlayacak. Ay başındaki son test atışlarında da başarı sağlanmasının ardından TSK’nin envanterine kazandırılan mühimmat Zeytin Dalı Harekatı’nda da kullanılacak. Bu ay içinde 2 bin yeni mühimmat, Zeytin Dalı Harekatı’nın yapıldığı alana teslim edilecek.


TEST ATIŞLARI BAŞARILI OLDU

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yeni mühimmatın test atışlarının başarılı olduğu ve TSK tarafından Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılacağını belirtti. Öte yandan, TSK’nin 20 kilometre menzilde topçu roketi ihtiyacının karşılanması amacıyla, her türlü hava koşulunda, karadan karaya atış yapabilen ve manevra birliklerine atış desteği de sağlayan 122 milimetre kısa menzilli tahrip ÇNRA mühimmatı, uzun yıllardır Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda üretiliyor.


Tel Rıfat hattına neşter

Afrin cephesinde tüm bolgelerde ilerleyen TSK ve ÖSO ittifakı Tel Rıfat hattında ilk köye girdi. Öğle saatlerinde başlayan operasyonla Afrin’in güney doğusunda bulunan Mareste köyü terör örgütünden alındı. Mareste sonrası ilerleyişini sürdüren ÖSO birlikleri hedeflerinin Meryemiyn olduğunu açıkladı. PKK’nın 2015 yılında işgal ettiği hatta Tel Rıfat kasabası ile birlikte 30 köy bulunuyor. Tel Rıfat hattında bir kaç kilometrelik ilerleme ile Afrin’in doğusunda Şale’ye kadar uzanan 50 kilometre uzunluğa sahip işgal bölgesinde bin 600 terörist kuşatılmış olacak.

#Afrin
#Tel Rıfat
#TSK
6 yıl önce