İsviçre’den parayı Seçil getirtmiş

Yüksek kârlı fon vaadiyle dolandırıcılık davasında tutuklu bulunan Seçil Erzan’ın, iş insanı İsmail İbrahim Çağlar’ın İsviçre bankasındaki 3 milyon doları Türkiye’ye getirmek için devreye girdiği ortaya çıktı. Bankayla irtibata geçerek Denizbank logolu antetli kağıtlarla yazışma yapan Erzan’ın, söz konusu parayı eski sevgilisi Avukat Candaş Gürol’un hesabına havale ettirdiği belirlendi.

Erdal Kılınç
Seçil Erzan.

Aralarında ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu’nun da yer aldığı yüksek kazançlı fon davasında eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan tarafından milyonlarca lira dolandırılan kişilere ilişkin yeni detaylar gün yüzüne çıkıyor. Davanın müştekisi İsviçre’de yaşayan iş insanı İsmail İbrahim Çağlar, mevduatını Denizbank’ta değerlendiriyordu. Bu sırada tanıştığı Erzan, fon adı altında yüksek getirisi olan bir proje başlattıklarını söyleyerek, Çağlar’ın İsviçre CA Indosuez (Switzerland) bankasında bulunan 3 milyon doların Türkiye’ye getirilmesini organize etti.

Candaş Gürol

PARAYI CANDAŞ’A HAVALE ETMİŞLER

İsviçre’den paranın çekilmesi için yazı gönderen Erzan, bu süreçte 3 milyon doların Türkiye’deki hesaba aktarıldığını teyit etti. Erzan, İsviçre’den Türkiye’ye transfer edilen paranın geliş süreciyle ilgili bankayı bilgilendirerek, şüpheli işlem olmadığına dair güven de tazeledi. Söz konusu parayı da eski sevgilisi Avukat Candaş Gürol’un hesabına havale ettirdi.

ZARAR KARŞILANSIN

Avukatı Metin Sinan Aslan Karaduman Tüketici Mahkemesi’ne başvurarak, müvekkiline ait paranın Türkiye’ye nasıl getirildiğini anlattı. Kayıp para nedeniyle müvekkilinin mağdur olduğunu ifade eden Karaduman, zararın karşılanmasını talep etti.

İSVİÇRE İÇİN SEÇİL DEVREDE

Karaduman’ın mahkemeye sunduğu dilekçede, “Denizbank Şube Müdürü davalı Seçil Erzan, 2023 yılı şubat ve mart aylarında davacı ile makam odasında yaptığı görüşmelerde Denizbank’ın kapalı/gizli bir fonu olduğunu ve Denizbank’a para yatırması halinde kazançlı bir faiz getirisinden yararlanabileceğini söyleyerek, iş adamının yurt dışındaki birikimini istedi” ifadeleri kullanıldı. İbrahim Çağlar’ın parasını riskli gördüğü forex gibi işlemlerle değerlendirme istemediğine dikkat çekilirken, paranın Türkiye’ye gönderilmesi için Seçil Erzan’ın yazılı olarak talepte bulunduğuvurgulandı.

DENİZBANK LOGOLU EVRAK YOLLADI

İsviçre’de bankacılık sistemi kara para konusunda oldukça sıkı. İsviçre bankaları, havale edilen paranın varış noktasıyla ilgili finans kurumlarınca muhakkak teyit istiyor. Böylelikle paranın suç veya terör örgütlerine gönderilip gönderilmediği veya suçtan elde edilen geliri aklamaya yönelik bir işleme tabi tutulup tutulmadığı finans kurumlarınca titiz bir biçimde takip ediliyor. 3 milyon doların Türkiye’ye transferi sürecinde Erzan’ın ilgili bankaya Denizbank logolu belgeler göndererek durumu idare ettiği belirtildi.

Deliller mahkemeye sunuldu

Tüketici Mahkemesi’ne gönderilen dilekçede, işadamı Ismail İbrahim Çağlar, banka ve Seçil Erzan ile ilgili iddialar üzerine harekete geçmişse de henüz parasına kavuşmadı. Avukat Metin Sinan Aslan, İsviçre banka yazışmaları, paranın geliş belgeleri, kayınpederin ölüm ilanı, Seçil Erzen tarafından verilen banka antetli belgeleri mahkemeye delil olarak sundu.

KAYINPEDER ÖLÜNCE PARA ELDEN TESLİM

Havaleden 3 gün sonra Avukat Candaş Gürol’dan alınan yaklaşık 3 milyon doları Denizbank şubesine yatırmak üzereyken kayınpederi Erdinç Tezer’i kaybeden Çağlar, bankaya gidemedi. Dilekçede yer alan bilgilere göre, Erzan, müvekkilin ofisinin şubeye çok yakın olduğunu ve dolayısıyla söz konusu parayı müvekkilin ofisinden kendisinin de alabileceğini belirtmiştir. Denizbank’ın güvenilir bir kurum olmasına ve nihayet davalı Seçil Erzan’ın da şube müdürü sıfatıyla konuşmasına dayanarak bu teklifi kabul etmiş ve parayı sekreterinden teslim alabileceğini belirtmiştir. Seçil Erzan, müvekkilimizin ofisine gelerek 2.910.000.-USD’yi sekreteri Sanem Oktay’dan bizzat teslim almıştır. Üç gün sonra da bankada alınan para miktarını gösteren antetli kağıda hesaptaki para belirtilmiştir” denildi.

GÜNDEM
Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısında! İşte ilk ifadeleri: Herkes yer içer hesabı Seçil öder

HAYAT
Çarıklı milyoner olduk: Paraları kapıştılar