İzmir'deki cami provokasyonuna ilişkin gözaltına alınan CHP İl eski Başkan Yardımcısı tutuklandı

İzmir’in farklı noktalarında camiler üzerinden müzik yayını yapılmasına ilişkin olay sonrası sosyal medyada paylaşım yapan ve dün gözaltına alınan CHP İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı.

Haber Merkezi İHA
Ezan sistemine sızıp Çav Bella çalmışlardı.

İzmir'deki olay, iki gün önce ikindi ezanı okunmasından kısa bir süre önce meydana geldi. İddiaya göre camilerin merkezi sisteminin frekansına korsan olarak giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, İzmir’deki birçok camiden İtalyanca 'Çav Bella' şarkısını yayınladı.

Konu hakkında soruşturma başlatıldığını açıklayan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili paylaşım yapan CHP İzmir İl eski yöneticisi Banu Özdemir’in "dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan gözaltına alındığını duyurmuştu.

İzmir’de camilere alçak saldırı: Ezan sistemine sızıp Çav Bella çaldılar
İzmir'de bugün akşam saat 17.00 sıralarında bazı camilere ahlaksız bir saldırı yapıldı. Kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen 'Çav Bella' çalındı. Birçok sosyal medya kullanıcısı yapılan ahlaksız saldırıya tepki göstererek olayın faillerinin bulunmasını istedi.

Tutuklanan Özdemir, sosyal medya hesabından olayla ilgili paylaşımlar yapmıştı. Camilere yapılan saldırı dün de meydana geldi.

Dün yine bazı ilçelerin camilerinden Selda Bağcan şarkısı çalındı.

İzmir'deki camilere yapılan alçak saldırı bugün de devam etti
Dün akşam İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce Çav Bella şarkısının çalınmasının ardından bugün de Selda Bağcan'ın şarkısı bazı camilerde çalındı. İzmir İl Müftülüğü, merkezi sistemle ezan okumanın geçici süre ile kaldırıldığını duyurdu. İki gündür camilere yapılan saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor.