İzmir'de yıkılan binalarla ilgili önemli açıklama: Beton kalitesi olması gerekenin çok altında

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEMAR) Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan, İzmir'deki depremin hasara neden olduğu binalardaki ölçümlerde beton kalitesinin olması gerekenin çok altında olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Arslan, "Bölgede yaptığımız ölçümlerde beton kalitesi olması gerekenin çok altında çıktı. Hırsızlık yapılmadan böyle bir göçmenin olma olasılığı bana göre sıfırdır" ifadelerini kullandı.

Bölgede yapılan ölçümlerde beton kalitesi olması gerekenin çok altında çıktı.

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan, AA muhabirine, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan depremin beklenmeyen bir durum olmadığını ancak Bayraklı ilçesinde hasara neden olmasını ilginç bulduğunu söyledi.

GÜNDEM
İzmir'deki depremde yıkılan binaların müteahhit ve fenni mesullerine gözaltı

Seferihisar'daki yapılarda kılcal çatlaklar dahi görmediklerini ancak 40 dakika uzaklıktaki Bayraklı'da yıkımların meydana geldiğini hatırlatan Arslan, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkçesi hırsızlıktır"

GÜNDEM
AFAD gönüllü başvurusu nasıl yapılır?

GÜNDEM
Yıkım sırasında 8'inci kattan kedi aşağıya atladı: Sahipleri gözyaşları içinde izledi

"Beton kalitesi olması gerekenin çok altında"

HAYAT
Tek dertleri depremzedeler: Ne uyku ne de yorgunluk umurlarında

Balçık zemin

Sahile doğru uzanan alanda silt, kum ve kil karışımı yani balçık zeminin söz konusu olduğunu vurgulayan Arslan, yeraltı su seviyesinin de yüksek olduğunu belirtti.

"Ev alırken de hassas olunmalı"