Karamollaoğlu'na çifte yalanlama: FETÖ’nün etkisiyle gerçekleşti

Karamollaoğlu'nun, “Erdoğan, Erbakan’ı hapse attırmaya çalıştı” iftirası hem Fatih Erbakan hem de Bülent Arınç tarafından yalanlandı. O dönemde yaşananların büyük kısmının FETÖ’nün etkisiyle gerçekleştiğini belirten Erbakan, Erdoğan'ın babasıyla ilgili böyle bir tavır içerisinde olacağını düşünmediğini söyledi. Arınç ise “Hocamızın cezaevine girme ihtimalini ortadan kaldırmak için kanuni düzenleme yaptık” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Temel Karamollaoğlu - Bülent Arınç - Fatih Erbakan

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun gündeme getirdiği “Erdoğan, 2006 yılında Erbakan'ı hapsettirmek istedi” tartışmalarına Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’tan yanıt geldi.


O dönem Erdoğan ve AK Parti iktidarının bugün gelinen nokta kadar kurumlara ve devlete hakim olmadığını ifade eden Fatih Erbakan, “Özellikle FETÖ’nün o dönemde çok ciddi bir hakimiyeti söz konusuydu. Orada yaşanan sıkıntılarla ilgili biz tabii başbakanlık düzeyinde değil ama daha alt seviyedeki bürokrasideki, emniyettiki FETÖ’cü unsurların böyle bir tavır içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Yoksa Cumhurbaşkanı'nın o dönem Başbakan olarak Erbakan Hocamıza karşı böyle bir tavır içerisinde olacağını düşünmüyoruz” dedi.



Düzenleme için teşekkür etti


Bülent Arınç da Karamollaoğlu'nun iddialarını yalanladı. Erbakan'ın cezaevine girme ihtimalini ortadan kaldırmak adına ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Arınç, Erdoğan'la istişare ederek o dönemki AK Parti Grup Başkanvekili Saddullah Ergün'ü aradığını ve Erbakan için olumsuz bir durumun ortaya çıkmaması adına gerekli kanuni düzenlemenin yapılması için çalışma yapılması talimatını verdiğini ifade etti. İlgili kanun teklifinin TBMM'de kabul edildikten sonra dönemin Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'e gönderildiğini ancak veto edildiğini belirten Arınç, “Aynı gün değişiklik yapmadan kanunu tekrar kabul ederek Sezer’e havale ettik, o da anayasa gereği onaylamak zorunda kaldı” diye konuştu.


Arınç, CHP'nin konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını ancak AYM'nin itirazı reddetmesi üzerine kanunun yürürlüğe girerek Erbakan'ın söz konusu cezayı evinde geçirmesinin sağlandığını söyledi: “Hocamız, bu konudan dolayı özel olarak bana ve hizmeti geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerini iletmiştir.”



Saadet Grubu'nda kürsü krizi

CHP'nin adayını Saadet Partisi de kurtaramadı

Özel'in ilçesinde CHP yok: Saadet Partisi planları da Seçim Kurulu'ndan döndü