Malatya'da depremzedelerden Meral Akşener'e tepki: Burası siyaset yeri değil

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrası siyasi söylemlerde bulunmaya devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Malatya'da tepkiyle karşılandı. Yakınlarının halen enkaz altında olduğunu söyleyen depremzedeler, 'Burası siyaset yeri değil' diyerek Akşener'e tepkisini dile getirdi.

Haber Merkezi IHA
Meral Akşener Malatya'da.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık çifte depremin vurduğu illerden biri olan Malatya’da enkaz altında kalan vatandaşların çıkarılması için yoğun çalışmalar sürerken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de bugün Malatya’ya gelerek incelemelerde bulundu.

Beraberindeki partililerle birlikte Turgut Temelli Caddesi alt kavşağındaki enkaz alanına gelen Akşener, burada görevlilerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Depremzedeler tepki gösterdi: Siyaset yapacaksanız gidin başka yerde yapın

İnceleme sonrası makam aracına binan Akşener’e çevrede bulunan depremzedelerden tepki gelince ortalık biranda karıştı.

Akşener, hızlıca bölgeden uzaklaşırken vatandaşlar ile partililer arasında arbede yaşandı.

Akşener ve İyi Partililere tepki gösteren vatandaşlardan birinin, "Burası siyasetin yeri değil, cehennemin dibine kadar yolları var. Siyaset yapacaksanız gidin başka yerde yapın. Bakın bugün siyaset yapmayın, bir felaket var hepimiz etkilendik. Sizden ricam siyaset yapmayın." sözleri dikkat çekti.


Asrın felaketinde sekizinci gün: 10 kentte 31 bin 643 kişi yaşamını yitirdi