MHP Genel Başkanı Bahçeli: CHP, milli ahlaka el kaldırmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam Kampında basın toplantısı düzenledi. CHP'ye afiş tepkisi gösteren Bahçeli, "CHP, milli ahlaka el kaldırmıştır. CHP, Türkiye'ye yumruk sallamış, bunun adına demokrasi diyecek akdar zırvalamıştır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam'da bir otelde düzenlen "Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Milletvekilleri Ortak Toplantısı"nın kapanışında yaptığı konuşmada, 3 günlük bilgilendirme ve istişare toplantılarının sonuna geldiklerini belirterek, çalışmalarının başarılı, verimli ve son derece yararlı geçtiğini dile getirdi.

MHP'nin Türkiye'nin ana meselelerine bütünüyle hakim, gündemi meşgul eden konu başlıklarına dört başı mamur şekilde hazırlıklı, haysiyetli mücadelesiyle öne çıktığını vurgulayan Bahçeli, "Sevda bayrağımız Türkiye'dir. Mensubiyet kaynağımız, medarıiftiharımız büyük Türk milletidir. Milletimizin her güzel insanı özbeöz kardeşimizdir, aramızdaki bağ ortak tarih, ortak kültür, ortak inanç, ortak medeniyet hazinesiyle güçlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Devlet Bahçeli'den CHP'ye sert tepki: Kuklalaşmış siyaset artığı

Karamsarlık aşılayanlara karşı umutla diri olduklarının altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:

Bahçeli, 9 Şubat'ta kurulan MHP'nin 53'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı.

"Heyecanımız ve hızımız günbegün artacak"

Bahçeli, bugün değeri çok daha iyi anlaşılan bir mücadelenin kahramanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah ve dava arkadaşlarının muhterem hatırasını saygıyla andığını belirterek, tarih boyunca Türklüğü yaşatmak uğruna hayatlarını feda eden aziz ecdadı, bugünün şartlarında terörle mücadele ederken şehit düşen kahramanları rahmetle, gazileri minnetle yad etti.

Bahçeli, ömrünü Türklük ve Türkiye ülküsüne adamış Başbuğ Alparslan Türkeş ve ebediyete irtihal etmiş bütün dava arkadaşlarına Allah'tan rahmet diledi.

Kızılcahamam'da oturumlar halinde yaptıkları toplantılarda takdir ve tebrik edilecek çalışmaların paylaşıldığını, aralarında Başkanlık Divanı üyeleriyle alanlarında yetişmiş akademisyenlerin bulunduğu kişilerin iç ve dış gelişmeler hakkında sunum yaptığını aktaran Bahçeli, yorumların isabetli, analiz ve tespitlerin memnuniyet verici olduğunun altını çizdi.

Toplantılarda, MHP'nin Meclis faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yapıldığını, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler, Seçim ve Siyasi Partiler Kanunu'ndaki değişiklikler ve farklı alanlardaki parti çalışmaların ele alındığını dile getiren Bahçeli, dış politikada ufuk açan bir değerlendirmede bulunan, milletvekillerinin, MYK ve MDK üyelerinin geniş bir şekilde bilgilenmesini sağlayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'a teşekkür etti.

MHP'nin Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümüne muazzam ve muhtevalı bir hazırlık içinde olduğunu ifade eden Bahçeli, heyecanlarının ve hızlarının günbegün artacağına işaret etti.

GÜNDEM
Devlet Bahçeli: CHP'nin sandıktan birinci çıktığı yerlerde ilçe ilçe gezip bu partinin gerçek yüzünü anlatacağız

"CHP'ye oy veren kardeşlerimiz aldatılmaktadır"

Bahçeli, 4 Eylül 2021'de Afyonkarahisar'da başlayan, 9 ayrı ilde komşu illerin katılımıyla icra edilen bölge toplantılarının milletten müstesna bir destek bulduğunu, ilgi gördüğünü belirterek, "Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023, Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler" konseptiyle Türkiye'nin her yerine ulaşıldığını, gönül kapılarının muhabbetle çalındığını söyledi.

Beklenen sonuçların alındığını, samimiyetle çıktıkları yolun kendilerini muhteşem bir kucaklaşmaya taşıdığını dile getiren Bahçeli, 30 Ekim 2021'den itibaren ise "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" temasıyla 9 Aralık 2021'e kadar 81 ilin tamamında vatandaşlarla birebir temas kurulduğunu aktardı.

"Elbette durmayacağız, beklemeyeceğiz, yorgunluk emaresi göstermeyeceğiz. Devamlı bir adım önde olacağız. Devamlı daha iyisini yapmayı düşüneceğiz." diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu nasıl bir küstahlıktır"

Bahçeli, bugünkü CHP'nin, 1920'li yıllardaki CHP'yle uzaktan yakından alakası kalmadığını ifade ederek, "Nitekim Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi altındaki CHP tanınmaz halde, tarif edilemez kırattadır. Nerede bir bozgunculuk, hangi alanda bir buhran varsa CHP oradadır. Nerede bir tehdit varsa CHP ve yandaş partileri kıyısında veya köşesinde, eşiğinde veya tam ortasındadır." dedi.

Bahçeli, CHP'nin, Türk milletinin hassasiyetleriyle alenen oynadığını, bunu siyaset zannedecek kadar da ateşle oyun halinde olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"CHP Genel Başkanının fotoğrafının ve imzasının bulunduğu bir afiş son günlerde billboardlarda gösterime sunulmuştur. Bu afişte ilamı yapılan ve vahameti iflah olmaz düzeylerde olan ibareler şu şekildedir: 'Etnik köken, inanç, engellilik, cinsel yönelim yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacaktır.' Türkiye'de dezavantajlı hiçbir kesim yoktur. 'Var' diyenler, bunu ısrarla iddia ve ifade edenler, Türkiye düşmanlarının değirmenine altı delik kovalarıyla su taşıma gayretkeşliğinde olan bir avuç kiralık kalem, üç beş kibirli sözde aydın, kuklalaşmış siyaset artıklarıdır. 'Etnik kökenin dezavantaj olduğunu' söylemek Türk milletine meydan okumak, milli kimliği yok saymaktır. Bunun adı bölücülüktür, Anayasa'nın 66'ıncı maddesini kasten çiğnemektir. İnanç konusunda dezavantajdan bahsetmek tepeden tırnağa iftiradır, izansız ve iffetsiz bir yalandır. Engelliğin dezavantaj olduğunu ileri sürmek saptırmadır, hiçbir temeli olmayan uydurmadır. Cinsel yönelim hususundaki dezavantajdan dem vurup bunun yasal güvenceye alınacağını vaat etmek ahlak ve maneviyatımıza sürülmüş kara bir lekedir. Kılıçdaroğlu böyle bir tarihi hatanın ve haya noksanlığının nasıl figüranı olabilmiştir? CHP, Müslüman Türk milletinin itibarıyla irfanıyla ihlasıyla itikadıyla manevi ihtişamıyla hesaplaşmaya nasıl cüret ve cesaret edebilmiştir? Bu nasıl bir küstahlıktır? Bu ne biçim bir siyaset küçüklüğüdür?"

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu'nun eşcinsele seçim vaadi: Sadece afiş değilmiş

"Biz MHP'yiz, dedik mi yaparız"

Milletleri ayakta tutan en önemli unsurun ahlak olduğunun altını çizen Bahçeli, ahlak bozulmaya yüz tuttuğunda, toplumda bir boğuşmanın başlayacağına, haklılığın kuvvete dayanacağına dikkati çekti.

Bunun, yıkımı kaçınılmaz hale getireceğine işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın, gizli kapaklı ilişkilere heveslenmeyen, işgüzarlığa tamah etmeyen, tavşan aday çıkarmanın peşinden gitmeyen, ahlak ve aidiyet krizine düşmeyen, ittifak ortaklarının birbirine çalım atmadığı, bunun yanında öngörülen, hedefleri bilinen, ilke ve esaslarının çatısı önce "ülkem ve milletim' anlayışıyla örülen bir fazilet ve fedakarlık meşalesi olduğunu söyledi.

GÜNDEM
Devlet Bahçeli: Terörle mücadeleden rahatsız olan CHP'liler ya Kandil'e gitsin ya da HDP'yle bölücülük nikahı kıysın

"Bizimkisi bir demokrasi zenginliğidir"

MHP için Cumhur İttifakı'nın bir vatan ittifakı, bir istiklal iradesi olduğunun altın çizen Bahçeli, "Bizim için Cumhur İttifakı'nın devamlılığı stratejik mahiyetli, aynı şekilde siyasi ikbal hesaplarının üstünde diriliş ve yükseliş muvaffakiyetidir. Cumhur İttifakı, cumhurun ruh kökünden doğup, yine cumhura ve onunla mündemiç Cumhuriyet'e hizmeti ihmal edilemez görev ve sorumluluk addeden bir ahlak, bir onur, bu erdem mukavelesidir." dedi.

"Çanakkale'yi geçilmez yapanların mirası bizimledir. Kurtuluş Savaşı'nı yöneten kahramanlar kuşağının emaneti bizim baş tacımızdır." ifadelerini kullanan Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi, kurucu değerleri, istiklal ve istikbal definelerinin göz nuru, gönül ufku olduğunu vurguladı.

Cumhur İttifakı'nın geldiği yerin de ulaşmak istediği menzilin de belli olduğunu dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bahçeli, bu şaibeli tablonun Cumhur İttifakı'nın sorunu ve ilgi alanı dahilinde olmadığını belirterek, "Zillet ittifakında her koyun kendi bacağından asıla asıla ortada bacak falan da kalmamıştır. Serok Ahmet'in cumhurbaşkanı aday tarifi ise tamamen Kılıçdaroğlu'nu dışlama üzerine bina edilmiştir. Birbirlerine kulp takan bu komplo mucitlerine bundan sonra aldırış edecek ve aldanacak bize göre hiç kimse olmayacaktır. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayını belirleme süreci her sarsıntıya, her sakatlığa meyyaldir, müsaittir, 7 parti için de bir kader ve kavşak mevkiidir." diye konuştu.

"Gözün kesiyorsa Davutoğlu'na sormalısın"

"HDP'ye ısmarlanan sol ve bölücü bileşenlerden teşekkül edecek üçüncü ittifak çalışması ise sütre gerisindeki ucuz pazarlık ve uçuk mutabakatı perdeleme münafıklığıdır. Zillet ittifakı ağır hasarlıdır, kurumuştur, hastadadır." diyen Bahçeli, şunları ifade etti:

Bahçeli, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerilimin ana arterinin cumhurbaşkanı adaylığı hususunda temerküz ettiğini" söyleyerek, "İkisi de birbirini açığını kollamaktadır. İkisi de dışarıdan medet ummaktadır. İkisi de sivrilmek, birbirini rakip gördüğünden mütevellit tesirsiz hale getirmek için çırpınmaktadır." dedi.

"Türkiye'nin parlak geleceği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir"

Bahçeli, CHP'nin, kulislerin ve kumpasların partisi, tuzakların ve tertiplerin kutup başı olduğunu ifade ederek, "Bu CHP'ye aklı başında kim güven duyabilecektir? Ruh sağlığı yerinde hangi vatan evladı bu CHP'ye geleceğini teslim edebilecektir?" diye sordu.

"Belli başlı cümle kalıplarının zillet ittifakının paydaşları vasıtasıyla sürekli tekrarlandığını" belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Güçlendirilmiş parlamenter sistem gayesi zaman kaybıdır, emek israfıdır, boşuna meşguliyettir." ifadesini kullanan Bahçeli, "Türk milleti kararını vermiş, gelecek ümitlerini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine bağlamıştır. Bilinmelidir ki bundan geriye dönüş ne mümkün ne de muhtemeldir. Bizim nezdimizde taviz veya tereddüt hali söz konusu bile olmayacaktır. Milletin sözünün üstüne söz söylemek, egemenliğini baltalamaya teşebbüs etmek demokrasi inkarcılığı, milli irade dolandırıcılığıdır." diye konuştu.

MHP'nin stratejik hedefleri

Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nı, "Türkiye'nin medeniyet ve muasır yüzü" olarak niteledi.

Partinin stratejik hedeflerine de değinen Bahçeli, hedeflerini şu şekilde sıraladı:

MHP'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumlu, en geniş demokratik katılımın sağlandığı, toplumun her kesiminin önerilerinin dikkate alındığı, başkanlık sistemini kurumsallaştıran yeni bir anayasanın hazırlanması konusunda çalışacağına ve bu uğurda siyasi faaliyetlerini yoğunlaştıracağına dikkati çeken Bahçeli, stratejilerinin etaplar halinde anbean takip edilecek yol haritası olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin iç siyasetine müdahil olmaya kalkışmıştır"

"Zillet ittifakının dağınık olduğunu" belirten Bahçeli, "Bizi bir hayli düşündüren, esasen kaygıya sevk eden can sıkıcı çarpıklık, zillet ittifakının yabancılardan beklediği ayıplı ilgi, iş birlikçiliği demokrasi ve özgürlük kavramlarıyla telif etme aymazlığıdır." dedi.

"Bu konuda zillet ittifakının ortaklarının birbiriyle yarış halinde olduğunu" ifade eden Bahçeli, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda milli iradenin dışında ruhsat ve icazet arayışının, teslimiyetçilik vakası, talimat ve tembihli bir siyaset vesikası olduğunu kaydetti.

Bahçeli, 7 Ocak 2022'de Türkiye'ye gelen ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'in güven mektubunun ardından 31 Ocak'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ettiğini anımsatarak, bu ziyareti, "garip bir tasarruf, sorgulamaya açık bir tercih" olarak niteledi.

"ABD Ankara Büyükelçisi'nin ayağının tozuyla, henüz çiçeği burnundayken, koşa koşa İmamoğlu'na gitmesi zarfsız bir mesajdır." diyen Bahçeli, şunları söyledi:

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin güdümlü bir ülke, uzaktan kumanda edilen taşeron bir devlet olmadığının altını çizerek, "Aksine hizmet edenlerle görülecek hesabımız vardır, kuşkusuz muhatapları da buna pişman olacaktır. Uyarıyorum, geçmişte sözde Ermeni soykırım iddiasını da dillendiren bu büyükelçi görevinin sınırlarını aşmamalı ve taşıdığı misyonun saygınlığına gölge düşürmekten dikkatle kaçınmalıdır. Dış baskı mekanizmalarına alet olup siyaseten sonuç almaya heves edenler, gündüz aydınlığında kanat açan yarasalardan, vakitsiz öten horozlardan farklı değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, demokrasinin dengesizlik, denetimsizlik ve densizliğin paratoneri olarak takdim ve tarif edilemeyeceğini vurguladı.

"Hukukumuza ve devlet umurumuza zehir saçmıştır"

Türkiye'yi yön verilecek, kontrol altında tutulacak, iradesine pranga vurulacak bir ülke görenlerin yaş tahtaya basan ve mutlaka yenilecek odaklar olduğunu söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Bahçeli, hukuk karşısında hiç kimsenin ayrıcalıklı veya imtiyazlı olamayacağını belirtti.

Bahçeli, Türk yargısının bağımsız, tarafsız ve kararlarının objektif olduğuna dikkati çekerek, "Görülen bir davayla ilgili görüş bildirmek, mahkemeleri tesir altına almaya niyetlenmek kabul edemeyeceğimiz bir çirkinliktir, hukuksuzluğun da müdafaasıdır. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi kendi işine bakmalıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kendi önünden yemelidir. Bu mahkemenin, HDP'li 40 milletvekilinin 2016'da kaldırılan dokunulmazlıklarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ihlal edilmesiyle ilişkilendirmesi bizim nazarımızda yok hükmündedir." dedi.

"AİHM'den öğreneceğimiz hiçbir şey yoktur"

"İnsan hakları çığlığı atanlar, Yunanistan'ın göçmenlere aklın ve vicdanın almadığı zulümleri, işlediği seri cinayetleri ne zaman görüp gerekli müdahaleyi yapacaklardır?" diye soran Bahçeli, İpsala sınırında 19 masum insanın donarak hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Yunanistan'ın insanlık suçu işlediğini ifade eden Bahçeli, bir umutla sınırlara dayanan göçmenlerin soyulup, eziyet ve işkence görüp ölüme bırakıldığını söyledi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne değinen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Saklandıkları her mağara, her çatı yıkılacaktır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kış Kartalı Hava Harekatı" ile terör örgütü PKK'ya ait 80'e yakın hedefin eş zamanlı imha edildiğini belirterek, teröristlerin kaçacak ve sığınacak yerinin kalmadığını, çemberin iyice daraldığını söyledi. Bahçeli, "Kana susamış canilerin hem yurt topraklarından, hem de mücavir bölgelerdeki kamplardan ve terör üretim alanlarından temizlenmesi muhakkak surette sağlanacaktır. Bunların başına saklandıkları her mağara, her çatı yıkılacaktır." diye konuştu.

Teröristlerin siyaset uzantılarının yakalarından da hukuk sınırları içinde tutulacağını ifade eden Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde hudut karakoluna teröristlerin düzenlediği tanksavar saldırısında şehit olan Piyade Er Tarık Tarcan'a Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, şunları söyledi:

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın, "Mutabakat olursa ortak aday fikrine açığız" ifadesini anımsatan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Atatürk ortak değerimizdir"

Bahçeli, Samsun'da Anıt Park içinde bulunan Atatürk anıtına yapılan saldırıya değinerek, Atatürk'ün, Türk milletinin şah damarı, kurtuluşunun şahikası, Meclis'in ilk başkanı ve ilk Cumhurbaşkanı olduğunu anımsattı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Atatürk'e saldırmanın, aziz hatırasına düşmanlık yapmanın, tahammülsüzlük göstermenin şerefli bir tavır ve davranış olmadığını vurguladı.

Bahçeli, "19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastığı yerde bulunan Onur Anıtı'na musallat olan, halat bağlayıp yıkmaya çalışan müptezellerin bu milletin gerçek bir evladı olması düşünülemeyecektir. Atatürk bir fanidir ama kutlu mücadelesi ve kahramanlıkla perçinli devlet ve siyaset adamlığıyla askeri dehası her zaman milli yüreklerde mahfuz tutulacaktır. O bizim ortak değerimizdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin banisidir." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni hatırlatan Bahçeli, "Biz de aynen onun gibi sesleniyoruz; ne mutlu Türk'üm diyene." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretine ilişkin Bahçeli, "Bu ülkenin Rusya ile süren gerginliğini yatıştırmak, barışı tesis etmek maksadıyla aktif ve arabulucu diplomaside mesafe kaydetmiş olmasından memnuniyet duyuyor, süreci bilhassa destekliyor, hükümetimizin yanında olduğumuzu buradan tekraren açıklıyorum." diye konuştu.