Milli Güvenlik Kurulundan Doğu Akdeniz vurgusu: Taviz vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 4 saat 10 dakika sürdü. Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de ele alındığı toplantıda net mesajlar verildi. Toplantıya ilişkin bilgilerin yer aldığı MGK bildirisinde, "Türk milletinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kara, deniz ve havadaki hak ve menfaatlerinin korunması hususunda taviz verilmeyeceği bir kez daha dile getirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen MGK toplantısı 4 saat 10 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı, 4 saat 10 dakika sürdü.

"Türk milletinin menfaatlerinin korunması konusunda taviz verilmeyecek"

  • Yapılan yazılı açıklamada, Doğu Akdeniz'deki gerilim ile ilgili,
  • dendi.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransız mevkidaşı Macron ile görüştü: Hakkımızı kimseye yedirmeyiz

"Türkiye her platformda öncelikle diyalogdan yana"

Bölgedeki doğal kaynakların adilane bir şekilde paylaşımı konusunda Türkiye'nin her platformda ve öncelikle diyalogdan yana olduğu da vurgulandı.

Açıklamada, tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında başarıyla yürütülen operasyonlar hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu belirtildi.

GÜNDEM
MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

"Türkiye daima; hakkın, hakkaniyetin, adaletin yanında"

  • "Suriye ve Libya'da meşruiyet çerçevesinde terörle mücadeleye ve istikrarın tesisine destek veren Türkiye'nin bu ülkelerin barışa ve refaha kavuşması yönündeki tutumunu sürdüreceği belirtilmiştir. Uluslararası toplum da mazlum milletlerin hürriyetlerini ve kaynaklarını gasp eden gayrimeşru oluşumlar ve terör örgütleri ile bunları destekleyen aktörlere karşı somut adım atmaya davet edilmiştir.
  • "

DÜNYA
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye ile Yunanistan teknik görüşmelerde 'iyi bir ilerleme' kaydetti