Oy birliğiyle kabul edildi: Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ismi Yenikapı'da yaşatılacak

Vefat eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın ismi Yenikapı’da yaşatılacak. İBB meclis toplantısında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi ile Yenikapı Meydanı’nın isimlerinin "Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi" olarak değiştirilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Haber Merkezi İHA
76 yaşındaki Kadir Topbaş, 13 Şubat'ta hayatını kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin mart ayı ilk oturumunda, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden İBB eski Başkanı Kadir Topbaş’ın isminin yaşatılması için partiler tarafından ortak bir teklif sunuldu.

AK Parti önerisi, CHP, MHP ve İYİ Parti gruplarının imzası ile verilen ortak teklifte Kadir Topbaş’ın adının Yenikapı Meydanı’na ve Avrasya Gösteri Merkezi’ne verilmesi önerildi. Yapılan teklif mecliste oy birliği ile kabul edildi.

VEFA ÖRNEĞİ

Kararın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB Meclisinin kendisine yakışan bir vefa örneği gösterdiğini ifade ederek siyasi parti gruplarına teşekkür etti.

Kadir Topbaş çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti

AK Parti Grup Başkanvekili Göksu: Yenikapı'ya Kadir Topbaş'ın adının verilmesi için teklif sunduk

Erdoğan’ı karşılayanlar arasında Kadir Topbaş da vardı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün öğle saatlerinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayanlar arasında İBB Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş da vardı.

Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı
Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Belediye Başkanı Kadir Topbaş, uzun süredir koronavirüsü tedavisi gördüğü hastanede 76 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. İBB'de düzenlenen tören ardından Kadir Topbaş'ın cenazesi Fatih Camii'ne getirildi. Topbaş'ın öğle vakti kılınan cenaze namazına cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.