PKK'nın çöküşü: Terör örgütü artık doğal afet ve kazaları üstleniyor

Terörle mücadeleye yönelik yürütülen başarılı operasyonlar ve alınan bu önlemlerle birlikte örgüt hedeflediği sansasyonel eylemleri gerçekleştiremez oldu. Eylem yapamayan terör örgütü PKK, içinde bulunduğu durumdan kurtulmak, örgüt mensuplarının moral ve motivasyonunu yükseltmek, kitle desteğini tekrar kazanmak amacıyla alternatif eylem arayışlarına yöneldi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv

Örgütün eylemsel başarısızlığı sona erdirmek, yaşanan kadro sıkıntısını yeni katılımlarla takviye edebilmek için son dönemde Türkiye’de doğal afet veya kazaen meydana gelen orman yangınları, fabrika ve araç yangınları gibi olaylar, örgütün paravan yapılanmaları tarafından üstlenilmeye başlandı.

Hakkari'deki elim olay sonrası kışlalar 'intikam marşı' ile inledi
Hakkari'de asker eşi ve henüz 11 aylık olan bebeğinin bulunduğu araç, bebek katili PKK'lılar tarafından EYP ile patlatılmış, anne ve bebeği de şehit düşmüştü. Bebek katillerinin hain saldırısı sonrası kışlalar intikam marşlarıyla inledi.

EYLEM YALANI ÇÜRÜTÜLDÜ

  • PKK elebaşlarının orman yakma, araç/fabrika kundaklama, otobüs/metrobüs yakma talimatları verdiği, yakalanan örgüt mensuplarının ifadelerine yansıdı. 2020 yılı başından bu yana örgütün üstlendiği 420 olaydan 214’ünün hiç gerçekleşmediği, 181 olayın doğal afet veya insan ihmali sonucu meydana geldiği ve örgütsel bağlantısının bulunmadığı belirlendi. Sadece 17 olayın örgüt tarafından gerçekleştirildiği tespit edilirken, eylemlere karışan 26 şüpheli ise gözaltına alındı. Diğer 8 olayın tespit çalışmaları devam ediyor.

PKK'da çözülmeler devam ediyor: Teslim olup ailesiyle buluşturulan terörist örgüte katıldığı için çok pişman

Teslim olan PKK'lı kadın terörist ailesiyle buluşturuldu
İçişleri Bakanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), ikna girişimiyle terör örgütünün barınma alanlarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kadın PKK'lı M.B. (22), Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nde ailesiyle buluşturuldu.