RTÜK'ten Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Medya Raporu'na tepki

RTÜK, Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan 2022 Medya Raporundaki ’RTÜK cezaları siyasi silah olarak kullanıldı’ iddiasına tepki gösterdi. RTÜK tarafından yapılan açıklamada bahse konu olan raporun Avrupa Birliği tarafından fonlandığı belirtilirken, iddialar "kanun tanımazlık" olarak tanımlandı. Ayrıca gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı da bildirildi.

Haber Merkezi Diğer
RTÜK

RTÜK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan 2022 Medya Raporu’nun Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle hazırlandığı belirtildi.


RTÜK'ten yapılan açıklamada "Çarpıtma, yalan ve iftiralarla dolu fonlu raporlara cevap vermekten yorulmayacağız" ifadeleri kullanıldı.


Bahse konu raporun Türkiye’nin gelişen demokrasisini görmezden gelerek Türkiye’yi Batı’ya şikayet etme mekanizması olarak dikkat çektiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rapordaki ’RTÜK cezaları siyasi silah olarak kullanıldı’ iddiası tam bir kanun tanımazlıktır. RTÜK, aldığı kararları TBMM’de seçilerek görev yapan bağımsız üyelerden oluşan Üst Kurul kararıyla verir. Yaptırım kararları, kendilerini inandırmaya çalıştıkları şekilde eleştirel yayın yapanlara değil, yasanın 8. maddesindeki yayıncılık ilkelerini ihlal eden yayıncılara verilmiştir. Belli kesimlerin bir süredir RTÜK’e yönelik planlı bir şekilde yürüttüğü karalama kampanyasında çarpıtma ve manipülasyon girişimlerinin devam ettiğini ibretle izliyoruz. Anayasal bir kurum olan RTÜK’te görev yapan üyelerin iradesiyle alınan kararları suç işlemek olarak gören zihniyet, haksız itham ve iftiralarla asıl kendisi suç işlemektedir. Üst Kurul üyelerimizi hedef gösteren art niyetli tavra karşı gereken yasal girişimlerde bulunacağız.”




HDP’li Sırrı Sakık: Önümüzdeki seçimlerde Demirtaş özgür olacak

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'KAAN'a yönelik eleştirilere 'Ahmet Kaya'lı yanıt

HDP’li Sırrı Sakık: Kılıçdaroğlu seçilince İmralı'nın kapısını kıracağız