Sinan Ateş cinayetinde üç tutuklama

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili bugün adliyeye sevk edilen dört şüpheli, nöbetçi hakimlikçe sorgulandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden üçü tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Doç. Dr. Sinan Ateş.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü daha tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden U.K, M.U, E.U. ve M.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden sonra adliyeye getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade ifade verdi.

İfadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan U.K, M.U. ve M.Y. tutuklandı, E.U. ise yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI AÇIKLAMASI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 30 Aralık 2022'de Çankaya Kızılırmak Mahallesi 1456. Sokak'ta Ateş'in ateşli silahla öldürülmesi ve Selman Bozkurt'un yaralanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden ifade ve diğer işlemleri biten 3 şüphelinin Cumhuriyet Savcısınca alınan savunmalarını müteakip tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildikleri anımsatıldı.

Bu şüphelilerin dünkü sorguları sonucu "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklandıkları hatırlatılan açıklamada,, "Olaya ilişkin soruşturma, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yeni gelişme

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili gözaltına alınan üç kişi tutuklandı