HDP Esenyurt ilçe eş başkanları gözaltına alındı

HDP'nin İstanbul Esenyurt'taki ilçe binasında ele geçirilen terör örgütü PKK ile ilişkili doküman ve dijital veriler incelemeye alındı. Gözaltına alınanlar işlemler için emniyete götürüldü.

Haber Merkezi Diğer
HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı.

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda, PKK terör örgütüne ait afişler ve posterler bulunması üzerine operasyon başlatılmıştı. Operasyonda binadaki bilgisayarlara, harddisklere el konulmuştu.

Esenyurt HDP ilçe binasına operasyon: Teröristbaşı Öcalan'ın ve birçok örgütsel dökümanın görüntülendiği binaya şafak baskını
Esenyurt Belediyesi ekiplerinin HDP ilçe binasında yaptıkları dezenfekte çalışmasında çekilen görüntülerde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının olduğu görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri HDP Esenyurt İlçe Başkanlığına operasyon düzenledi.

Operasyona, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Polisi de destek verdi. Ekipler binada bulunan çok sayıda doküman ve belgeye el koydu.

İlçe başkanlığından çıkan harddiskler incelendi. İnceleme sonuncu, HDP ilçe başkanlığındaki iki yönetici örgüt üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar işlemler için emniyete götürüldü.

İYİ Parti HDP'nin Esenyurt ilçe binasında Öcalan ve PKK paçavraları bulunması konusunda 36 saattir sessiz

HDP binasında Öcalan'ın fotoğraflarının çıkmasına Karamollaoğlu’dan yorum: Garipsedim