Tatil için geldiği Alanya’da müslüman oldu

Tatil için Almanya’dan Alanya’ya gelen 61 yaşındaki Dieter Gerlach, İslamiyet’ten etkilenerek Müslüman oldu.

Haber Merkezi İHA
Tatil için geldiği Alanya’da müslüman oldu

Almanya’dan tatil amaçlı Alanya’ya gelen Dieter Gerlach, ilçedeki Müslümanların yaşantısını merak ederek İslam dinini araştırmaya başladı.
Müslüman olmaya karar veren Gerlach, Alanya İlçe Müftülüğüne başvuruda bulundu. Başvuru sonrası İlçe Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde Müftü Dr. İhsan İlhan Almanya vatandaşı Gerlach’a İslam dini hakkında bilgiler verdi. Kelimeişehadet getirerek Müslüman olan Gerlach, Davut ismini aldı.
Müftü Dr. İlhan, Gerlach’a Almanca Mealli Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.

FOTOĞRAF 5
Japon kadın Müslüman oldu: İbadetlerden çok etkilendi ve İslam'ı araştırmaya başladı
Kütahya'nın Simav ilçesinde, Türk eşinin ibadetlerinden etkilenen Japon Chisato Türkmen, ihtida töreniyle Müslüman oldu.

FOTOĞRAF 8
Almanyalı Anna Hommel eşinin akrabalarını ziyaret için geldiği Mardin'de Müslüman oldu
Mardin'e eşinin yakınlarını ziyaret etmek için gelen Alman vatandaşı Anna Hommel, Müslüman oldu ve ismini "Zeynep" olarak değiştirdi. Hommel, gazetecilere, 14 yaşından bu yana araştırdığı İslamiyet'i seçtiğini, huzurlu bir şekilde Müslüman olduğunu belirtti.

FOTOĞRAF 10
Bella Hadid ilk kez bir dizide yer alacak: Müslüman bir genç kızı oynayacak
Dünyanın en çok takip edilen modellerinden biri olan Bella Hadid ilk kez bir dizi projesiyle kamera karşısına geçecek. Ramy dizisinin yeni sezonunda rol alacak ünlü model, setteki ilk gününde kendisini ağlatan olayı anlattı.

FOTOĞRAF 6
Ukrayna'dan Mardin'e gelin gelip Müslüman oldu: Alina 'Amine' ismini aldı
Ukrayna'da tanıştığı Mardinli Mahsum Koçak (46) ile evlenmeye karar veren Ukrayna vatandaşı Alina Kolos (32) için ihtida töreni düzenlendi. Kolos, Müslüman olduktan sonra Amine ismini aldı.