Tepki çeken hareketlere maruz kalan öğretmen ilk kez konuştu: Bir hata ile Türk evladı kaybedilemez

Ankara’da dün bir özel okulda, ders esnasında öğrencinin öğretmenine yönelik tepki çeken hareketleri sonrasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatılmıştı. Tepki çeken hareketlere maruz kalan öğretmen Eyup Sağlık, "Tabii bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Herkesin geçmişte elbette ki hataları var. Bu çocuk da bir şiddet uygulamamış, evet öğretmene, mesleğe zedeleyici hareketler ama çocuk da bilinçli değil" dedi.

Öğretmen Eyup Sağlık, öğrencisinin tepki çeken hareketlerine maruz kalmıştı.

Ankara'daki olay Sincan ilçesinde yer alan bir özel okulda meydana geldi.

Yaklaşık 35 yıllık eğitimci olan İngilizce öğretmeni Eyup Sağlık, ders esnasında bir öğrencisinin ayağa kalkarak kendine yönelik hareketleri sonrasında ne yapacağını şaşırdı.

Başka bir öğrenci tarafından çekilen bu görüntülerin sosyal medyaya düşmesi üzerine Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü olay hakkında soruşturma başlattı.

GÜNDEM
Öğretmene saygısız davranışların yer aldığı görüntülere inceleme

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/24/04/04/resized_d21e7-dde34a3e65.jpg

35 yıllık eğitimci olan İngilizce öğretmeni Eyup Sağlık, yaşadıklarını anlatarak şunları söyledi:

"Ben kendisini affettim"

Öğrencilerini çok sevdiğini ve bir hata yüzünden kaybetmek istemediğini belirten Sağlık, olay sonrasında öğrenci ve veli ile de görüştüklerini belirterek, “Affettik. Kendisiyle de buluştum, velisiyle de buluştum. Ama İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz soruşturma başlattı. O soruşturmanın gidişatı belli edecek. Ama ben kendisini affettim çocuğu. Bu bizim evladımız, atamayız” diye konuştu.

"Çocuk insan olmalı, biz ona insan olmayı öğretmeliyiz"

Olay sonrasında kendisine destek mesajları yağdığını, bu durumdan da oldukça mutlu ve memnun olduğunu vurgulayan Sağlık, şunları kaydetti: