Teslim olan teröristten HDP-PKK itirafı: 'Kumaş hazır terziye gönderiyorum' mesajıyla götürüldüm

Güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı terörist A.Z, HDP ile PKK arasındaki ilişkiye dair itirafta bulundu. 2015'de HDP'nin Mardin Kızıltepe İlçe Teşkilatı'nda görevli kişilerce 'Kobani Olayları' bahane edilerek kandırıldığını ve baskı gördüğünü belirten A.Z, HDP'li görevlinin kendisini evinden aldıktan sonra telefonla birisini arayarak "Kumaş hazır. Terziye gönderiyorum" şeklinde konuştuğunu söyledi.

Haber Merkezi DHA
Temsili

Terör örgütü PKK içinde yaşanan ayrışmalardan faydalanan ve örgütün baskıcı tutumunda kaçarak 15 Ocak 2021'de teslim olan teröristlerden A.Z, HDP-PKK iş birliğine ilişkin itiraflarda bulundu.

"KUMAŞ HAZIR TERZİYE GÖNDERİYORUM"

Terörist A.Z. ifadesinde, 2015'te HDP Kızıltepe teşkilatında görevli kişilerce 'Kobani Olayları' bahane edilerek kandırıldığını ve terör örgütüne katıldığını söyledi.

A.Z. örgüte katılım aşamasında, HDP'de görevli bir kişinin, kendisini sürekli telefonla aradığını ve "Sen hazır mısın, kararından vazgeçmedin değil mi?" şeklinde baskı yaptığını anlattı.

HDP'li Beştaş: PKK’lıların cenazesine katılıp acılarını paylaşmaya devam edeceğiz

İlk kez somut dosya oluşacak: Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı çocukların bilgileri olan ajanda HDP binasından çıktı

"EVİMDEN ALIP GÖTÜRDÜLER"

Terörist A.Z, baskılara dayanamayarak "Evet hazırım" dediğini, kısa bir süre sonra evinden araçla alındığını, HDP'li görevlinin, yolculuk sırasında telefonla birisini arayarak "Kumaş hazır. Terziye gönderiyorum" şeklinde şifreli konuştuğunu ifade etti.

Tutuklanan HDP İlçe Başkanının, PKK'nın dağ kadrosunda olduğu ortaya çıktı​
Kahramanmaraş'ta, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanan HDP Pazarcık İlçe Başkanı Naci Kızıler'in (33), PKK'nın dağ kadrosunda 'Hacı' kod adıyla silahlı faaliyette bulunduğu belirlendi. Kızıler'in kırsal bölgede elinde uzun namlulu silahla teröristlerle birlikte poz verdiği fotoğrafı ortaya çıktı.

PKK'dan kaçan itirafçı: Dağa HDP yoluyla gittim
Terör örgütü PKK kamplarında yaklaşık iki yıl bulunduktan sonra güvenlik güçlerine teslim olan B.E, örgüte HDP aracılığıyla katıldığını belirterek, 'Örgüt yöneticilerinin yanındayken HDP'den gelip giden çok oluyordu, görüşmeler yapılıyordu. HDP milletvekilleri geliyordu, HDP eş başkanları geliyordu' dedi.