'Tespih' detayı dikkat çekti: Sedat Peker örgütünün parolası olarak kullanıldığı tespit edildi

Sedat Peker'in elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, suç örgütüne yapılan operasyonda örgüt üyelerinin birçoğunun evinde üzerinde "Reis Sedat Peker", "SP" gibi yazıların bulunduğu tespihlerin ele geçirildiği, bunların örgütün parolası olarak kullanıldığının tespit edildiği bildirildi.

Haber Merkezi AA
Sedat Peker suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianamede "tespih" detayı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca elebaşılığını Sedat Peker'in yaptığı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan 240 sayfalık iddianamede, bu örgütün haksız çıkar sağlamak amacıyla izlemiş olduğu eylem taktiklerinin genellikle ilk safhada iyi niyetli yaklaşım yolu olduğu, daha sonrasında iyi niyetli şahısların bu niyetlerinin suiistimal edilerek mal varlıklarının tamamına veya bir kısmına çökme şeklinde gerçekleştiği anlatıldı.

İddianamede, suç örgütü üyelerinin, alacak-verecek konuları ile alakalı üçüncü kişilere olan borçlara kefil olma bahanesi ile alacakları ödettirmediği ya da kendi belirledikleri tarihlerde ve tutarda ödeme yapacak şekilde bu şahısları koruma altına alma karşılığında haksız kazanç elde edildiği, ayrıca gayrimeşru çıkar elde eden şahıslardan maddi menfaat temin edilerek ekonomik kaynak sağlandığı belirtildi.

Çıkar amaçlı suç örgütlerinin en etkili korunma, korkutma ve sindirme yöntemlerinin silah olduğu vurgulanan iddianamede, bu kapsamda Sedat Peker suç örgütü hakkında yapılan teknik takip çalışmalarında örgüt mensuplarının yanlarında silah taşıdıkları, birbirlerine silah temin ettikleri ve bir çoğunun 6136 Sayılı yasa kapsamında suç kayıtlarının bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, suç örgütü üyelerinin, kendilerine yönelik teknik çalışmadan korunmak amacıyla silah ve mermiler için "emanet", "cihaz, "oyuncak, "çekirdek" şeklinde kelimeler kullandıkları aktarıldı.

Örgüt lideri olan Sedat Peker'in resmi yakın koruma görevini ifa eden polis memurunun 12 Ağustos 2017 tarihinde Sedat Peker ve yanındaki özel koruma ekibinin silahlı oldukları yönünde rapor düzenlediği belirtilen iddianamede, ayrıca örgüte yapılan operasyon sırasındaki aramalarda örgüt üyelerinin büyük çoğunluğunda silah ele geçirildiği ifade edildi.

İddianamede, bir kısım müştekilerin, örgüt üyeleri tarafından silahla tehdit edildikleri yönündeki beyanları da dikkate alındığında Sedat Peker suç örgütünün aynı zamanda silahlı bir suç örgütü olduğunun anlaşıldığı vurgulandı.

Elebaşılığını Sedat Peker'in yaptığı suç örgütü soruşturmasında flaş gelişme: 92 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

"Sedat Peker" yazılı tespihler örgütün parolası olarak kullanılmış

  • İddianamede soruşturma kapsamında örgüt yöneticisi ile üyesi olan şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda üzerinde "Sedat Peker" yazılı tespih, balta, siyah renkte boş kese, boş takı kutusu, tespih kutusu, dolma kalem, kol düğmesi ele geçirildiği aktarıldı. İddianamede, Peker'in korumalığını yapan bir şüphelinin ikametinde yapılan aramada ise kırmızı renkli üzerinde Osmanlı Tuğrası bulunan "Reis Sedat Peker'e Gaziantep hatırası" yazılı kutu içerisinde topuzu çıkarıldığında kılıç olan bir asanın ele geçirildiği belirtildi.

İddianamede, örgüt lideri Sedat Peker'in bizzat listesini tutarak dağıtımını yaptığı tespihlerin imame veya boncuklarında "Reis Sedat Peker", "SP" gibi yazıların tespit edildiği bildirildi. Bu tespihlerin örgütün parolası olarak kullanıldığının belirlendiği kaydedilen iddianamede, tespihi bulunan kişilerin örgüt liderine bağlılığının tüm örgüt üyeleri tarafından bilindiği, tespihi olan kişinin ya örgüte yardım eden ya da geçmiş tarihlerde örgütle kader birliği yapan kişiler veya örgüt üyeleri oldukları anlatıldı.

Bu kapsamda örgüte yapılan operasyonda örgüt üyelerinin bir çoğunun evinde birden fazla benzer tespihlerin bulunduğu ifade edilen iddianamede, bu hususun da örgüt üyeliği ve örgütsel yapının varlığını doğrular nitelikte olduğu vurgulandı.

İddianamede, 2016 yılında mahkeme kararı ile Sedat Peker'in ismini değiştirerek Reis Sedat Peker olarak kullanmaya başladığı, bu şekilde kurulan örgütün lideri olduğu, lidere bağlı hiyerarşik yapı içerisinde bölge ve alan sorumluları olan yöneticilerin bulunduğu, örgütün suç işlemek amacıyla 1990'lı yıllardan beri faal olduğu ve devamlılık gösterdiği, örgütün yapısının, üye sayısının ve kullandığı araç gereçlerin amaç suçları işlemeye elverişli olduğu belirtildi.

Örgüt lideri Reis Sedat Peker'in, telefon görüşmelerine aşırı derecede dikkat ettiği ve dinlenme ihtimali olmayan programlar üzerinden örgütsel konuşmalar yaptığının belirlendiği aktarılan iddianamede, Peker'in çok sayıda yağma suçundan eylemleri bulunan, geçmişte de benzer nitelikte çok sayıda suç kaydı olan ve bu şekilde Beykoz'daki villasından örgütü kuran ve yöneten kişi olduğu ifade edildi.

Muhalif gazetecilerde "Sedat Peker'e neden suç örgütü lideri dedin?' kavgası başladı
TELE 1 sunucusu Can Ataklı, muhalif gazetecilerin firari Sedat Peker'e 'organize suç örgütü lideri' demesine tepki gösterdi.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ı hedef alan Ataklı, 'Organize suç örgütü lideri Sedat Peker... Hepsi öyle başlıyor ağabey lafa. Ne olur ne olmaz. Korkmayın lan bu kadar. 'Ben gazeteciyim abi ne olduğunu yazdım' yazmayın ağabey.

Siz iktidardan korkmuyorsunuz muhalefetten korkuyorsunuz. Çünkü orada da var bir sürü adam. Troll gibi. 'Ağabey Sedat'tan mı medet umuyoruz...' Barışcım bak yapma boş ver. Gir ya sen korkma. Hiçbir şey olmaz, yürü.' ifadelerini kullandı.

PKK elebaşı Kalkan: Sedat Peker'in söyledikleri oluyor olacak HDP'nin kimlerle yönetime geleceği konuşulmalı
Terör örgütü PKK elebaşlarından Duran Kalkan, yayınladığı videoyla İzmir'deki HDP binasına saldırıya dair ilginç ifadeler kullandı. Kalkan 'Sedat Peker2in haftalardır söyledikleri oluyor olacak. Şimdi savunma, öz savunma gerçekleşmeli. HDP Türkiye'yi yönetmeli. İktidarı kimlerle paylaşacağı konuşulmalı. Biz PKK olarak destek veririz' ifadelerini kullandı.

Hadi Özışık Sedat Peker'le görüşmesini anlattı: Sayın Soylu'yu haberdar olmadığı konuda zor durumda bıraktım
Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'le telefon görüşmesini anlattığı bir yayım yapan gazeteci Hadi Özışık, 'Üzerime vazife olmayacak konuda işgüzarlık yaptım. Sayın Süleyman Soylu'yu haberdar olmadığı konuda zor durumda bıraktım' dedi. Bakan Soylu'nun, kendisini Peker ile röportaj yapmak istediğini söylediğinde terslediğini ifade eden Özışık, 'Sayın Soylu'yu aradım. Peker ile röportaj yapmak istediğimi söyledim. Soylu bana HaberTürk'de açıkladığı gibi ne bir eksik ne de fazla 'işine bak' cevabını verdi. Bir daha Peker ismini geçirseydim Soylu benimle olan ilişkisini bitirirdi. Huyunu ve hassasiyetlerini biliyorum. Aradığımda o adamla irtibat halinde olduğunu bilmiyordum diyerek benimle irtibatını kopardı' dedi.






Hadi Özışık Sedat Peker'le görüşmesini anlattı: CHP'li Özel o konuşmaları bir gün önceden nereden biliyordu?
Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'le telefon görüşmesini anlattığı bir yayım yapan gazeteci Hadi Özışık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve kendisi hakkında iddialarda bulunan CHP'li Özgür Özel'e bir gün önceden konuşmalara nasıl ulaştığını sordu. Özışık, 'Bana gelen video bir gün önceden Özel'e gönderilmiş. Ya da yakınlarından birine. Bir gün önceden meydan okuyor. Soylu'nun bana ilettiklerini Peker'e aktardığıma yönelik iddiaya dair bir şey varsa hemen yayınlasınlar. CHP'li Özel'i haklı çıkarsınlar eğer varsa. Böyle bir şey olmadı HTS kayıtlarına da baksınlar. Varsa yayınlasınlar. Özgür Bey benim gibi gece 3'de kasete nasıl ulaştın, nasıl sahip oldun?' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İçişleri Bakanımızın yanındayız, bu tezgahı da bozacağız
Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan 'İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan güven ikliminden duyulan rahatsızlık var. İçişleri Bakanımızın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz' dedi.

Bakan Soylu'dan Sedat Peker'e: Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dileyip kuzu kuzu cezasını çekecek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yurt dışına kaçtıktan sonra gündeme taşıdığı iddialarla ilgili canlı yayında flaş açıklamalar yaptı. İddiaların asılsız olduğunu belgelerle açıklayan Soylu, “Yapacağı tek şey Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dileyecek. Gelecek adalete teslim olacak. Kuzu kuzu ceza evine girecek ve cezasını çekecek' dedi.